Πέρυσι τέτοια περίπου εποχή επισκεφθήκαμε το μοναδικό καθαρόαιμο wine bar restaurant της Μυκόνου, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Χώρας (στην Καλογερά 4) και οι εντυπώσεις μας ήταν κάτι παραπάνω από θετικές. Φέτος επιστρέφουμε στο Vinos που έχει ωριμάσει και αυτό είναι εμφανές. Γράφει η Νάντια Μασσαχού Φωτο: Έλενα Ανδρέου Ο χώρος του παραμένει απλός και προσεγμένος, με ελάχιστες αλλαγές όπως ένα μεγάλο τραπέζι που προστέθηκε στον εσωτερικό χώρο για πιο prive δείπνα. Ξεκινώντας από τον κυκλαδίτικο αμπελώνα και περιδιαβαίνοντας όλη την Ελλάδα εδώ προτείνουν κάποιους από τους πιο αξιόλογους μικρούς Έλληνες παραγωγούς για να γεμίσουν με τις δημιουργίες τους τα ποτήρια σας. 1 Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες, χωρίς να αποκλείονται βέβαια τα καλύτερα δείγματα ενσωμάτωσης των διεθνών ποικιλιών στον ελληνικό αμπελώνα λίστα του κρασιού είναι πολύ πλούσια και ικανή να καλύψει όλα τα γούστα. Στον κατάλογο θα βρείτε και μια κατηγορία με unique fine wine για τους απαιτητικούς λάτρεις του είδους. 2 Αυτό, έρχεται να ισοσταθμίσει κι ο μελετημένος κατάλογος φαγητού. Στο μενού του όμως προστίθενται και άκρως ενδιαφέροντα events που θα γίνουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα:

ΙΟΥΛΙΟΣ

Την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 20.00 ο οινοχόος Φίλιππος Παπαδάκης συστήνεται στο κοινό μέσω ενός θεματικού μενού που δένει αρμονικά με επιλεγμένες ετικέτες. Το κόστος ανέρχεται στα 195 ευρώ/άτομο και οι θέσεις είναι περιορισμένες. ESCAPADES Escapades Sauvignon blanc 2016 συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα CHENIN BLANC Botanica  Chenin blanc 2014 συνοδεύεται με ριζότο από καπνιστό χέλι BOEKENHOUTSKLOOF Boekenhoutskloof Semillon 2014 συνοδεύεται με φιλέτο ψαριού EISEN & VILJOEN Normandie Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit verdot 2012 συνοδεύεται με παιδάκια αρνιού CONSTANTIA KLEIN Constantia Muscat de Frontignon Non Vintage συνοδεύεται με τσιζκέικ ροδάκινο Την Κυριακή 30 Ιουλίου ο sommelier Φίλιππος Παπαδάκης μας μυεί στον κόσμο του αφρώδη οίνου με τον καλύτερο τρόπο. Ακολουθεί αναλυτικά το τι θα δοκιμάσετε, με το κόστος να ανέρχεται στα 380 ευρώ/άτομο και τις θέσεις να είναι περιορισμένες. Veuve Cliquout Rose Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir NV συνοδεύεται με σούπα gaspacco Ruinart Blanc De Blancs Chardonnay NV συνοδεύεται με καπνιστό σολομό Franciacorta Ca Del Bosco Chardonnay, Pinot blanc, Pinot noir NV συνοδεύεται με κριθαρώτο γαρίδας Dom Perignon Chardonnay,Pinot noir 2004 συνοδεύεται με φιλέτο φαγκρί Gosset Chardonnay,Pinot Noir NV συνοδεύεται με τάρτα φρούτων 3

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Την Κυριακή 27 Αυγούστου στις 20.00 θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό δείπνο, όπου θα γευτείτε όλα τα στυλ κρασιών από Ελλάδα, Γαλλία και Νότια Αφρική. Η τιμή ανέρχεται στα 160 ευρώ/άτομο και οι θέσεις είναι περιορισμένες. ΝΤΕΜΠΙΝΑ Γκλίναβος  Debina 2016 συνοδεύεται από πράσινη σαλάτα ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά 2016 συνοδεύεται από ψητές καραβίδες ΡΟΖΕ Κίκονες  Sangiovese 2016 συνοδεύεται από χειροποίητα στριφτούδια, μυζήθρα & ντομάτα CHATEAUNEUF Du PAPE A TEMPO  Pegau Clairette, Grenache, roussane συνοδεύεται από ψητό καλαμάρι με σάλτσα FILIPETTI Filipetti Moscato rosato sparkling 2014 συνοδεύεται από κατσικίσιο τυρί 5

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Την Κυριακή στις 10 Σεπτεμβρίου στις 20.00 πραγματοποιούμε μια βόλτα στις 3 πιο διάσημες περιοχές της Ιταλίας, στην Τοσκάνη, στο Πιεμόντε και στο Βένετο. Η τιμή ανέρχεται στα 540 ευρώ και οι θέσεις είναι περιορισμένες. DRAGON                              Luigi Baudana Chardonnay, Sauvignon blanc, Riesling, Nascetta 2016 συνοδεύεται τάρτα τόνου CHIANTI CLASSICO  Badia A Passignano  Sangiovese 2011 συνοδεύεται με fiorentina SOLAIA Cabernet sauvignon, sangiovese, sauvignon franc 2012 συνοδεύεται με ταλιάτα μόσχου SPERSS  Gaia 1996 Nebbiolo συνοδεύεται με ταρτάρ μόσχου (fasona) RECIOTO ZENATO    Recioto Zenato  Valpolicella 2007 συνοδεύεται με τιραμισού Τέλος, στις 24 Σεπτεμβρίου θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε ένα τέλειο δείπνο με σπάνιες ετικέτες κρασιών Chateauneud Du Pape, Cheval Blanc, DRC, Chateau D’Yqem, Masseto, με το κόστος ανά άτομο να ανέρχεται στα 860 ευρώ. kentriki CHATEAUNEUF Du PAPE  Pegau, Clairette, Grenache Blanc, Roussane συνοδεύεται με σεβίτσε CHEVAL BLANC Cheval Blanc Chateau, Cabernet Franc, Merlot, Cabernet sauvignon 2001 συνοδεύεται με οσομπούκο MASSETO  Masseto, Merlot 2013 συνοδεύεται με bisteca Fiorentina St VIVANT DRC  Romanee- Conti,  Pinot Noir 2010 συνοδεύεται με ταρτάρ μόσχου & σπέσιαλ τυρί CHATEAU D’ YQEM Chateau D’yqem, Sauvignon Blanc, Semillion συνοδεύεται με γαλακτομπούρεκο Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλ. 2289028622 ή επισκεφτείτε το www.vinosbar.gr