Μια από τις παλαιότερες πόλεις της Γαλλίας, με ιστορία 26 αιώνων, η Μασσαλία βρίσκεται στον κόλπο του Λέοντα στη δυτική Μεσόγειο και αποτελεί το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας.

Η πόλη εξυμνείται στον εθνικό ύμνο της Γαλλίας, τη «Μασσαλιώτιδα» που ονομάστηκε έτσι από τους Μασσαλιώτες στρατιώτες που τραγουδούσαν τον ύμνο στους δρόμους του Παρισιού.

Αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών και πληθυσμών λόγω της γεωγραφικής της θέσης συνδυάζοντας απαράμιλλα το στυλ με την ιστορία. Τα ιστορικά μνημεία συνυπάρχουν με τα μοντέρνα κτίρια, ενώ το παλιό λιμάνι στολίζουν γραφικά σπίτια στο χρώμα της τερακότας.

Το διάσημο κάστρο – φυλακή Chateau d’If βρίσκεται στον κόλπο που περιβάλλεται από τα φρούρια Σεν Νικολά και Σεν Ζαν και αποτέλεσε το 1845 πηγή έμπνευσης για το μυθιστόρημα «Κόμης Μοντεχρήστος» του Αλέξανδρου Δουμά.

Στον ιστορικό δρόμο La Canebiere, που αποτελούσε τον παράδεισο της υψηλής κοινωνίας της εποχής, θα ανακαλύψετε την τοπική κουζίνα της Μασσαλίας.

Η «καλή μητέρα», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τον ναό Notre-Dame de la Garde βρίσκεται στο ψηλότερο φυσικό σημείο της πόλης. Χρονολογείται από το 1864 και την κορυφή των καμπαναριών του στολίζει το άγαλμα της Παναγίας με το βρέφος.

Αξίζει να επισκεφθείτε το φρούριο του Αγίου Ιωάννη και τους μεσογειακούς κήπους του και το μουσείο των «Ρωμαϊκών Αποβαθρών» που βρίσκεται πάνω στα ερείπια των ρωμαϊκών αποθηκών του λιμανιού και έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο.

Η Μασσαλία αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της τέχνης. Οι γκαλερί, τα μουσεία και η περίφημη όπερα της προσφέρουν μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική πνοή στην πόλη.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

masslgall1Μασσαλία / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.

masslgall3 masslgall8 masslgall4 masslgall5 masslgall11 masslgall7 masslgall9 masslgall10 masslgall2 masslgall6