Η Σκιάθος φημίζεται για τις όμορφες και καθαρές παραλίες της παγκοσμίως. Η κάθε μια έχει τη δική της χάρη και ομορφιά με αποτέλεσμα να καλύπτει όλα τα γούστα των παραθεριστών που την επισκέπτονται.

Στο κέντρο του νησιού βρίσκονται οι παραλίες Μπούρτζι, Μεγάλη Άμμος, Αχλαδιές, Βασιλιάς, Σκλήθρι, Τζανεριά και Καλαμάκι, στις οποίες παραθερίζουν πλήθος τουριστών λόγω της κοντινής απόστασης από το κέντρο και της εύκολης πρόσβασης σε αυτές.

Οι παραλίες αυτές είναι όλες οργανωμένες με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ κατά μήκος υπάρχουν πολλά μεζεδοπωλεία, ταβέρνες και καφετέριες.

Λίγο πιο νοτιοδυτικά θα βρείτε τις παραλίες Βρωμόλιμνος, Κολιός, Αγία Παρασκευή και Τρούλος. Ακόμη, τις παγκοσμίως γνωστές Κουκουναριές, τα Αμπελάκια, τη Μεγάλη και Μικρή Μπανάνα και την Αγία Ελένη. Εξίσου δελεαστικά για βουτιές νερά υπάρχουν και λίγο έξω από το κέντρο. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αφού μπορείτε να εξυπηρετηθείτε και με την αστική συγκοινωνία του νησιού.

Στη βορειοδυτική πλευρά βρίσκονται οι παραλίες Κρυφή Άμμος, Μανδράκι, Ελιά, Άγκιστρος, Μεγάλος και Μικρός Ασέλινος, Λυγαριές και Κεχριά, ενώ πιο βόρεια θα βρείτε τα πασίγνωστα Λαλάρια, την παραλία Λεχούνι – Νικοτσάρα, το Μέγα Γιαλό και τον Ξάνεμο. Οι παραλίες αυτές είναι μαγευτικές, με μόνο μειονέκτημα τις καιρικές συνθήκες. Λόγω της γεωγραφικής θέσης τους, όταν φυσάει δυνατός βόρειος άνεμος δημιουργείται έντονη θαλασσοταραχή. Η πρόσβαση στις συγκεκριμένες παραλίες γίνεται μόνο με δικό σας μεταφορικό μέσο. Είναι ιδανικές για ολοήμερη εκδρομή όταν ο καιρός είναι καλός.

Άλλη μία επιλογή είναι το νησάκι Τσουγκριά, που διαθέτει αρκετούς κολπίσκους με όμορφες αμμουδιές.

Πηγή: www.hotelsline.gr