Όταν πρόκειται για αεροπορικά ταξίδια, αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος τρόπος για να ταξιδέψει κάποιος με στυλ είναι η πρώτη θέση. Τίποτα, όμως, δεν ξεπερνά σε φινέτσα και πολυτέλεια τα ταξίδια με ένα ιδιωτικό jet. Κι επειδή το τελευταίο μοιάζει μάλλον με… όνειρο καλοκαιρινής νυχτός, ας απολαύσουμε, τουλάχιστον, φωτογραφικά τις καμπίνες των 5 πιο ακριβών και χλιδάτων ιδιωτικών jet στον κόσμο.

Boeing 747-8

Boeing747 Το 747-8 είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυτελές ιδιωτικό τζετ στον κόσμο και ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Boeing. Διαθέτει μια τεράστια καμπίνα 445 τ.μ. και είναι δομημένο σε τρία επίπεδα. Οι εσωτερικοί του χώροι αποτελούνται από μια μεγάλη αίθουσα συσκέψεων, μια τραπεζαρία 14 ατόμων και δύο άνετους χώρους με καναπέδες, χαμηλά τραπεζάκια και γιγαντοοθόνες. Επιπλέον, το 747-8 διαθέτει ιδιωτικό γραφείο, ξενώνα με δωμάτιο και μπάνιο και μια ευρύχωρη master σουίτα με ιδιωτικό σαλόνι και εξοπλισμένο μπάνιο. Υπηρεσίες που δικαιολογούν το αστρονομικό ποσό των 338 εκατομμυρίων ευρώ!

Gulfstream G650

GulfstreamG650 Για να το αποκτήσει κάποιος θα πρέπει να διαθέσει περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ. Ο λόγος για το Gulfstream G650, που συναντάται στη δεύτερη θέση της λίστας. Με την μεγαλύτερη καμπίνα στην κλάση του, διαθέτει ένα πολυτελές και άνετο περιβάλλον που συνολικά χωράει έως και 18 επιβάτες. Το άφθονο φως του ήλιου εισέρχεται ανεμπόδιστο από τα 16 μεγάλα παράθυρα, λούζοντας την καμπίνα με τις χρυσαφένιες αποχρώσεις του. Το Gulfstream G650 διαθέτει το μεγαλύτερο μήκος και φάρδος στην κατηγορία των ιδιωτικών τζετ σε ολόκληρη την αγορά.