Η καθηλωτική Παταγονία

Ομορφιά που κόβει την ανάσα...


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:09
31/01/2016
Η καθηλωτική Παταγονία
1
loading

Στο σημείο όπου η Γη «τελειώνει», στην άκρη του κόσμου, εκεί αρχίζει ένα μαγικό και μυστηριώδες μέρος. Ένα μέρος γεμάτο απαράμιλλη ομορφιά! Ο λόγος για την Παταγονία. Η μυστηριακή Παταγονία εκτείνεται βόρεια από τους ποταμούς Νεουκέν και Κολοράδο στην Αργεντινή, ενώ δυτικά των Άνδεων εκτείνεται νότια χωρίς να περιλαμβάνει το αρχιπέλαγος της Τσιλοέ.

Αυτό το μοναδικό μέρος του πλανήτη αποτελεί πάντα μια έκπληξη λόγω της «ανεξήγητης» ομορφιάς και του αδάμαστου «χαρακτήρα» της. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο διάσημος Βρετανός φωτογράφος Andy Lee αποφάσισε να αφιερώσει σε αυτό απόκοσμο μέρος της γης το τελευταίο του έργο: «Patagonia Dreaming I».

Επισκέφθηκε τα πιο «αφιλόξενα» τοπία της Χιλιανής Παταγονίας και έβγαλε σουρεαλιστικές φωτογραφίες με μια τεχνική που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του.

Πρόκειται για μια σειρά τοπίων μοναδικής ομορφιάς που περνάνε μπροστά από τα μάτια μας κάνοντας μας να συμμετέχουμε μαζί του στο ταξίδι.

Αυτό το πανέμορφο μέρος σε συνδυασμό με το ταλέντο του φωτογράφου δημιούργησαν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Οι φωτογραφίες δεν θυμίζουν σε τίποτα τις υπόλοιπες που μας έχουν συνηθίσει άλλοι φωτογράφοι και ίσως αυτό είναι που τις κάνει να ξεχωρίζουν.

Η συνολική έκταση που καλύπτει η περιοχή της Παταγονίας ανέρχεται σε 1.043.076 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η γεωλογική σύνθεση της ευρύτερης περιοχής ακολουθεί ουσιαστικά φυσιογνωμία της Νότιας Αμερικής.

Όσον αφορά το κλίμα, η ανατολική πλευρά είναι πιο θερμή από τη δυτική και η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 11 °C, ενώ η μέση μέγιστη 25.5 °C και η μέση ελάχιστη −1.5 °C σε ετήσια βάση. Όσο για την πρώτη ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή, αυτή χρονολογείται αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν, ενώ τα πρώιμα αρχαιολογικά ευρήματα έχουν εκτιμηθεί ότι προέρχονται ακόμα και από το διάστημα 13.000 ως 10.000 έτη π.Χ.

Δείτε τις μοναδικές φωτογραφίες του Andy Lee

patagonia2 patagonia3 patagonia5 patagonia4 patagonia6 patagonia7 patagonia8 patagonia9 patagonia10 patagonia11

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar evangelos 1970

    Εξαιρετικες φωτο απο εξαιρετικα τοπια....!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει