Μπουράνο, μια μικροσκοπική πόλη βγαλμένη από παραμύθι

Τα πολύχρωμα σπίτια και η περίεργη συνήθεια των κατοίκων - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
17:31
28/12/2015
Μπουράνο, μια μικροσκοπική πόλη βγαλμένη από παραμύθι
1
loading

Το γραφικό και πολύχρωμο Μπουράνο βρίσκεται στην ίδια λιμνοθάλασσα με τη Βενετία στην Ιταλία, μόλις επτά χιλιόμετρα μακριά αλλά είναι λίγο διαφορετικό. Είναι ένα όμορφο και ξεχωριστό νησί που αξίζει να γνωρίσετε.

Σαν να έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι η μικρή πόλη μοιάζει στην κυριολεξία με πίνακα ζωγραφικής. Στενά πολύχρωμα και πεντακάθαρα σοκάκια, ανθισμένες γλάστρες στα μπαλκόνια και παραδοσιακά σπιτάκια συνθέτουν την εικόνα αυτής της μικρής πόλης της Ιταλιάς. Το παράξενο όμως με τα συγκεκριμένα αυτά πολύχρωμα σπιτάκια είναι ότι ο κάθε κάτοικος δεν τα βάφει αυτόνομα, με ο,τι χρώμα δηλαδή αποφασίσει και θέλει εκείνος. Ακολουθείται μια ολόκληρη και ιδιαίτερη διαδικασία.

Όποιος πολίτης θέλει να βάψει το σπίτι του απευθύνεται στην κυβέρνηση με ένα αίτημα και εκείνη του κοινοποιεί ποια είναι τα συγκεκριμένα χρώματα που επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει στην εν λόγω περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του! Αυτή η διαδικασία μάλιστα δεν είναι πρόσφατη και ακολουθείται από τη «χρυσή εποχή» της ανάπτυξης στην Ιταλία!

Η παράδοση λέει ότι παλιά οι ψαράδες της περιοχής ξεκίνησαν να βάφουν τα σπίτια τους με διαφορετικά χρώματα για να τα βλέπουν και να τακεχωριζουν την ώρα που ψαρεύουν. Εκτός από τα πολύχρωμα σπίτια του που το κάνουν πόλο έλξης για όσους φτάνουν στην κοντινή Βενετία, το Μπουράνο φημίζεται και για τις δαντέλες του που φτιάχνουν οι γυναίκες του νησιού. Λέγεται μάλιστα ότι το 1481 ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι επισκέφτηκε το νησί του Μπουράνο για να προμηθευτεί υφάσματα για το περίφημο Duomo di Milano.

Εκτός από τα πολύχρωμα σπίτια, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τις δαντέλες υπάρχουν και άλλα όμορφα σημεία και αξιοθέατα που μπορεί κανείς να γνωρίσει στο Μπουράνο. Μεταξύ αυτών είναι η εκκλησία του San Martino που το καμπαναριό που έχει κλίση και τον πίνακα του Giambattista Tiepolo. Αν κάνετε ένα ταξίδι στη Βενετία αξίζει να γνωρίσετε την κουκλίστικη αυτή πόλη που θα σας μαγέψει.

1024px-Burano_Red_Bucket 1280px-Burano_view_from_Mazzorbo mpourano10 Quatre_maisons_à_Burano

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar This is Spata

    Οι Λευκαδίτες λέγονται και "Μπουρανέλοι".Οι φωτογραφίες αυτές όχι απλά θυμίζουν, είναι σαν να έχουν τραβηχτεί στο μώλο της Λευκάδας. Ποιά είναι η σχέση που τους συνδέει άραγε?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει