Νέος ουρανοξύστης σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο Λονδίνο, από τον οποίο η θέα στη βρετανική πρωτεύουσα θα ανταγωνίζεται σοβαρά τη θέα από τον πύργο Shard, το νυν υψηλότερο κτήριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ουρανοξύστης «1 Undershaft» θα διαθέτει 73 ορόφους και θα έχει ύψος 309,6 μέτρα- δηλαδή το ίδιο με τον Shard, που θα βρίσκεται απέναντί του, στην άλλη όχθη του Τάμεση.

Το κτήριο έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο Eric Parry Architects για λογαριασμό της εταιρείας Aroland Holdings με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Στην κορυφή του θα υπάρχει παρατηρητήριο με ελεύθερη είσοδο ενώ θα περιλαμβάνει και κέντρο εκπαίδευσης, στο οποίο θα γίνονται σχολικές εκδρομές.

«Ο πύργος 1 Undershaft θα δημιουργήσει ποιοτικό χώρο γραφείων, που τόσο χρειάζεται στο Λονδίνο, και θα θέσει νέα στάνταρντς άνεσης, ποιότητας, περιβαλλοντικής βιωσιμότητας», τόνισε ο Eric Parry.

«Τα περισσότερα ψηλά κτήρια χρησιμοποιούνται Δευτέρα με Παρασκευή αλλά ο 1 Undershaft θα λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα και οι πολίτες θα μπορούν να απολαύσουν μια νέα ‘πλατεία’, ένα νέο παρατηρητήριο της πόλης και εστιατόριο ανοιχτό κάθε μέρα. Ελπίζουμε οι Λονδρέζοι να είναι πολύ περήφανοι γι’

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα σχέδια για την ανέγερση του ουρανοξύστη έχουν αποκαλυφθεί από τον Ιούλιο αλλά δεν έχουν ακόμα υποβληθεί για έγκριση στην αρμόδια επιτροπή του δήμου του Λονδίνου.

tow06 tow05 tow04 tow03 tow02 tow01