Έχετε σκεφτεί άραγε πού βρίσκεται η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας; Ενδεχομένως δεν σας πηγαίνει το μυαλό, αλλά εντοπίζεται στην Ικαρία και δεν είναι άλλη από την παραλία Νας.

Κοντά στον Αρμενιστή βρίσκεται ο οικισμός Νας, με τους λιγοστούς κατοίκους και την επικίνδυνη παραλία, η οποία είναι και μοναδική που διαθέτει σχοινί ασφαλείας προκειμένου οι τολμηροί λουόμενοι που την επισκέπτονται να πιάνονται από αυτό, ώστε να μην παρασύρονται από τα πολύ ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Η παραλία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους γυμνιστές, αλλά και σε όσους κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ. Η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται οδικώς και για να φτάσετε στην ακτή, θα πρέπει να κατεβείτε ένα μονοπάτι με σκαλοπάτια που θα σας οδηγήσει αρχικά στο ποτάμι και στη συνέχεια, είτε μέσα από το ποτάμι είτε από τα βράχια, φτάνετε στην παραλία.

Στο Να, βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι, που εκτεινόταν από την παραλία μέχρι το φαράγγι του Χάλαρη. Μεταξύ των δύο άκρων δεν υπάρχει επικοινωνία πλέον, αφού η προέκταση προς τη χαράδρα είχε φραχτεί τεχνητά από κορμούς δέντρων. Έτσι, στην πλευρά της παραλίας σχηματίζεται μια λίμνη, ενώ η χαράδρα εμφανίζει πλούσια βλάστηση με τρεχούμενα νερά.

Δείτε τις φωτογραφίες

Νας Ικαρία
Νας Ικαρία
Νας Ικαρία
Νας Ικαρία
Νας Ικαρία