Η Λακωνική Μάνη, ένας τόπος γεμάτος φυσική ομορφιά και ιστορική γοητεία, φιλοξενεί μερικές από τις πιο ονειρικές παραλίες στην Πελοπόννησο, με κρυστάλλινα νερά, γραφικούς κόλπους και μοναδικά τοπία που αντανακλούν την αυθεντικότητα και την ηρεμία της περιοχής.

Η Αλύπα, ο Μεζαπός, το Λιμένι και το Μαρμάρι, ξεχωρίζουν για την απαράμιλλη φυσική ομορφιά τους και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που προσφέρουν.

Αλύπα

Αλύπα, Μάνη

Η κρυφή παραλία της Αλύπας, συναντάται στο ανατολικό τμήμα της Λακωνικής Μάνης, σε απόσταση 42 χλμ. από το Γύθειο. Πρόκειται για έναν μικροσκοπικό, ήσυχο και γραφικό κόλπο που φέρει έντονα τα χαρακτηριστικά της περιοχής -πέτρα και σμαραγδένια νερά- και περιβάλλεται από πανέμορφα πυργόσπιτα.

Εδώ ο επισκέπτης απολαμβάνει καλοκαιρινές στιγμές μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τον μαζικό τουρισμό, σε ένα ερημικό περιβάλλον όπου πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από την φύση, με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας και το άγριο τοπίο ολόγυρά της.

Μεζαπός

Μεζαπός, Μάνη

Στο λιλιπούτειο ψαράδικο οικισμό Μεζαπός, μέσα στον κόλπο τον οποίο προφυλάσσει η χερσόνησος Τηγάνι, στη Μέσα Μάνη στον δήμο Οιτύλου και σε απόσταση 8 χλμ. από το Γερολιμένα, θα συναντήσετε έναν επίγειο παράδεισο. Εδώ δεν υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις και υποδομές, ενώ οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία.

Κοντά στις παραλίες υπάρχουν σπηλιές στα βράχια που μπορεί όποιος θέλει να εξερευνήσει κολυμπώντας στα γαλαζοπράσινα νερά, ή να χαλαρώσει στην παραλία με θέα το κάστρο στο Τηγάνι.

Λιμένι

Λιμένι, Μάνη

Ο παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων συναντάται περίπου 5 χλμ. από την Αρεόπολη και 27 χλμ. από το Γύθειο, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όμως, αυτό που σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις στο Λιμένι είναι τα ονειρικά νερά της θάλασσας, σε μια διαυγή γαλαζοπράσινη απόχρωση που, κοιτάζοντας τα κανείς, αναρωτιέται αν όντως είναι αληθινά!

Μαρμάρι

Μαρμάρι, Μάνη

Σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από την Αρεόπολη και στο νοτιότερο, σχεδόν, σημείο της Ανατολικής Μάνης το τοπίο γίνεται άγονο και απόκοσμο. Οι πέτρινες κατοικίες του μικρού οικισμού Μαρμάρι γίνονται ένα με το άγριο, φυσικό τοπίο ολόγυρά τους, με τη μοναδική χρωματιστή πινελιά τα νερά της θάλασσας που αγγίζουν την αμμουδερή ακρογιαλιά του οικισμού.

Ρηχά νερά, που ενδείκνυνται και για όσους ταξιδεύουν με την οικογένειά τους, αλλά και ελαφρύ κυματάκι για όσους δεν αρέσκονται πολύ στα εντελώς ήρεμα νερά. Η παραλία διαθέτει ταβέρνα και μπαρ, ενώ σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με τα πόδια από αυτήν συναντάται μία άλλη μικρότερη και ερημική παραλία, ιδανική επιλογή για πιο πριβέ μακροβούτια.