Αν είστε από τους ταξιδιώτες εκείνους που δεν επιλέγετε δημοφιλείς προορισμούς, αλλά ψάχνετε για μικρά «διαμαντάκια» σε όλο τον κόσμο, για μια ξεχωριστή εμπειρία, τότε είστε στο σωστό άρθρο.

Σας έχουμε μικρές και άγνωστες πόλεις, που μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από κάποιο παραμύθι. Γραφικοί προορισμοί με μία μοναδική ατμόσφαιρα, μεσαιωνικά κάστρα, μεγαλοπρεπή κτίρια ρομαντικής αρχιτεκτονικής που θα σας εντυπωσιάσουν. Προορισμοί για πιο ψαγμένους ταξιδιώτες.

Ντινάντ, Βέλγιο

Φωλιασμένη ανάμεσα στον ποταμό Meuse και τα ψηλά βράχια που ξεπροβάλλουν από πίσω, η μικροσκοπική πόλη Ντινάντ εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά της. Βρίσκεται στη βελγική επαρχία Ναμύρ και είναι γνωστή για την ακρόπολη και την εκκλησία της με το καμπαναριό σε σχήμα αχλαδιού.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα, το παλάτι του Μεγάλου Δούκα και τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Τσέσκυ Κρούμλοβ, Πράγα

Τσέσκι Κρούμλοβ

Στο νότιο τμήμα της Τσεχίας και σε απόσταση 170 χλμ. από την Πράγα το Τσέσκυ Κρούμλοβ μαγεύει τους πάντες με την μεσαιωνική εικόνα του, ενώ έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Διαθέτει κτήρια χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής από τον 14ο- 17ο αιώνα και ρομαντικά σοκάκια για ατελείωτες βόλτες. Το επιβλητικό του κάστρο που χρονολογείται από τα τέλη του 13ου αιώνα, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας.

Σίντρα, Πορτογαλία

Η κωμόπολη της Πορτογαλίας είναι σκαρφαλωμένη σε γρανιτένια βράχια και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η παλιά αγαπημένη των αριστοκρατών φιλοξενεί εντυπωσιακές θερινές βασιλικές κατοικίες καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για εξερεύνηση.

Μεσαιωνικά κάστρα, μεγαλοπρεπή κτίρια ρομαντικής αρχιτεκτονικής, βοτανικοί κήποι και παραμυθένια ατμόσφαιρα συνθέτουν τη γραφική Σίντρα καθιστώντας την ένα υπαίθριο ανοιχτό μουσείο.