Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί προορισμοί που δεν γνωρίζουν από εποχή. Κι ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι η Σητεία.

Η όμορφη πόλη της Κρήτης, αν και μπήκε σχετικά αργά στον τουριστικό χάρτη του νησιού, έχει αποκτήσει φανατικούς επισκέπτες. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού Λασιθίου και αποτελεί έδρα του ομώνυμου νομού. Είναι η γενέτειρα του ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου, ενώ κουβαλάει τη δική της σημαντική ιστορία.

Σητεία

Η Σητεία υποδέχεται τους επισκέπτες της με την αυθεντική κρητική φιλοξενία, προσφέροντας σύγχρονες τουριστικές υποδομές, προβάλλοντας ταυτόχρονα και την παράδοση του τόπου.

Σητεία

Ανάμεσα στα σημαντικά αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε, είναι η Καζάρμα, το εντυπωσιακό φρούριο του κάστρου, που αποτελούσε το στρατώνα της φρουράς ή το διοικητήριο κατά την Ενετοκρατία. Έχει αναστηλωθεί και είναι ανοικτή στο κοινό προσφέροντας πανοραμική θέα στον κόλπο και την πόλη της Σητείας.

Σητεία

Αξίζει, επίσης, να δείτε είναι το Λαογραφικό Μουσείο, όπου βρίσκονται εκθέματα, όπως οικοσκευές, κεντήματα, υφαντά από τον 19ο αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ου.

Σητεία

Αν βρεθείτε στη Σητεία, αξίζει να επισκεφτείτε τα γύρω χωριά. Από τα πιο γνωστά είναι το Πισκέφαλο, που ενώνει τη Σητεία με την Ιεράπετρα, και είναι το μέρος που έζησε ο Κρητικός ποιητής Βιτσέντζος Κορνάρος.

Σητεία

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Σητεία βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι, η Μονή Τοπλού, όπου φέρεται να χτίστηκε τον 15ο αιώνα, αλλά καταστράφηκε το 1612 λόγω μεγάλου σεισμού. Έχει πλέον ανοικοδομηθεί πολλές φορές για να έχει τη σημερινή μορφή.