Η Ελλάδα έχει πολλά και όμορφα μέρη. Τόσο εντυπωσιακά, που δεν πιστεύεις καν ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα. Ένα από αυτά, είναι και η Δρακολίμνη της Τύμφης, την οποία τα τελευταία χρόνια την χαρακτηρίζουν και ως το «ελληνικό Game of Thrones». Και δεν έχουν άδικό.

Αρκεί να δει κανείς φωτογραφίες από το απίστευτα εντυπωσιακό αλπικό τοπίο και θα καταλάβει πόσα κέφια είχε η φύση όταν το δημιουργούσε. Αλλά σίγουρα, η επίσκεψη από κοντά, είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να τη ζήσετε.

Το αλπικό τοπίο στη Δρακολίμνη της Τύμφης συναντάται σε υψόμετρο 2.050 μέτρων, σε ένα οροπέδιο στον ορεινό όγκο της Τύμφης. Στην ουσία πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες αλπικές λίμνες στη χώρα και προσεγγίζεται μόνο με πεζοπορία, από το χωριό Μικρό Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια.

Το μονοπάτι που συνδέει το γραφικό χωριό της Ηπείρου με την Δρακολίμνη της Τύμφης είναι ένα από τα πιο διάσημα πεζοπορικά μονοπάτια στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο πολλοί πεζοπόροι και λάτρεις της φύσης διανύουν, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά το πραγματικό αυτό θαύμα της φύσης. Ένα τοπίο σπάνιου κάλλους, με την επιβλητικότητα των γύρω βουνοκορφών να προσθέτει επιπλέον δραματικότητα στο ήδη συναρπαστικό θέαμα.

Για να προσεγγίσει κανείς τη Δρακολίμνη θα χρειαστεί να περπατήσει για συνολικά περίπου 4,5 ώρες -2,5-3 ώρες μέχρι το καταφύγιο της Αστράκας σε υψόμετρο 1.950 μέτρων και από εκεί επιπλέον 1,5 ώρα- σε ένα μονοπάτι μέσα στην υπέροχη φύση της Ηπείρου. Η καλύτερη περίοδος για να την επισκεφτεί κανείς είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη.

Δρακολίμνη Τύμφης
Δρακολίμνη Τύμφης
Δρακολίμνη Τύμφης
Δρακόλιμνη
Δρακολίμνη Τύμφης
Δρακολίμνη Τύμφης