Μια επίσκεψη στο Γκέρνσεϊ, ένα από τα «Νησιά του Καναλιού» ή «Νησιά της Μάγχης», κοντά στις γαλλικές ακτές, και αυτοδιοικούμενη εξαρτημένη περιφέρεια του βρετανικού στέμματος, μοιάζει με πραγματικό ταξίδι στο χρόνο.

Στο μικρό αυτό νησάκι η φύση αγκαλιάζει την ιστορία με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, αποπνέοντας μια αέναη γοητεία στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Οι πέτρινες εκκλησίες και οι παραδοσιακές κατοικίες δημιουργούν έναν πανέμορφο συνδυασμό με το πράσινο της υπαίθρου. Καθώς περπατάτε στα καλντερίμια, ο αέρας φέρνει μυρωδιές από τα λουλούδια που ξεπροβάλλουν από τους κήπους των γραφικών κατοικιών.

Στην πλατεία του Σεν Πίτερ Πορτ, η ζωή ρέει αργά, σαν να κινείται στους ρυθμούς της καθημερινότητας των παλαιότερων χρόνων. Οι κάτοικοι προσφέρουν απλόχερα το χαμόγελο και τη φιλοξενία τους στους επισκέπτες, καθώς συζητούν μαζί τους, όση ώρα τους προσφέρουν τοπικά προϊόντα και γαστρονομικές απολαύσεις της ντόπιας κουζίνας.

Από τα πιο χαρακτηριστικά του σημεία στην πρωτεύουσα του νησιού, το Κάστρο Cornet, μια λιμενική οχύρωση του 13ου αιώνα, που σήμερα σε αυτό λειτουργούν ιστορικά και στρατιωτικά μουσεία. Μια στάση στο Hauteville House, το πολυτελές πρώην σπίτι του Γάλλου συγγραφέα Βίκτωρα Ουγκώ, επίσης επιβάλλεται.

Το γερμανικό νοσοκομείο και η αποθήκη πυρομαχικών στο Γκέρνσεϊ

Το γερμανικό υπόγειο νοσοκομείο και αποθήκη πυρομαχικών είναι η μεγαλύτερη δομική ανάμνηση της γερμανικής κατοχής που υπάρχει στα Νησιά της Μάγχης. Αυτός ο λαβύρινθος σηράγγων καλύπτει μια έκταση περίπου 6.950 τετραγωνικών μέτρων. Σχεδόν αόρατος από την επιφάνεια, εκτός από τις εισόδους, αυτός ο τεράστιος τσιμεντένιος λαβύρινθος είναι χτισμένος κάτω από έναν χαμηλό λόφο στην καρδιά της υπαίθρου του Γκέρνσεϊ.

Η ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι μαγεία στο μικρό νησάκι, καθώς ο ουρανός του Γκέρνσεϊ χρωματίζεται με απαλά ροζ και πορτοκαλί χρώματα, προσφέροντας τη δυνατότητα για αμέτρητα φωτογραφικά κλικ.

Στο Γκέρνσεϊ, ο χρόνος φαίνεται να κυλάει αργά, επιτρέποντάς σας να ανακαλύψετε κάθε γωνιά του με τον δικό του ρυθμό και να απολαύσετε σε όλο τους το μεγαλείο την ηρεμία και τη γαλήνη που το χαρακτηρίζει.