Με τις κρουαζιέρες να γίνονται ξανά δημοφιλείς, οι εταιρείες εφευρίσκουν νέους τρόπους να ενθουσιάσουν τους υποψήφιους αγοραστές ενός εισιτηρίου για πλωτές διακοπές. Είτε έχετε ταξιδέψει ποτέ μόνοι σας είτε όχι, το να πάτε κρουαζιέρα έχοντας παρέα μόνο τον εαυτό σας, θα σας φανεί σαν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Όσοι έχουν κάνει διακοπές μόνοι, ξέρουν την ευκολία και την ελευθερία του να ταξιδεύουν κάνοντας πραγματικά ό,τι θέλουν. Ωστόσο, η κρουαζιέρα δίνει μια νέα διάσταση στα μοναχικά ταξίδια, καθώς όποτε επιθυμεί ο ταξιδιώτης, μπορεί είτε να κοινωνικοποιηθεί είτε να περάσει χρόνο με τον εαυτό του.

Αν σκέφτεστε να κλείσετε εισιτήριο για solo cruising, είστε τυχεροί. Την Τρίτη, ο γίγαντας της βιομηχανίας Norwegian Cruise Line ανακοίνωσε ότι το 2024 θα διαθέσει επιπλέον σχεδόν 1.000 καμπίνες σχεδιασμένες για σόλο ταξιδιώτες. Και αν περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας συνεχίσουν να παίρνουν ιδέες από την ταχέως αυξανόμενη τάση του solo travelling, θα μπορούσαμε να δούμε έναν αυξανόμενο αριθμό αυτών των καμπινών.

Βλέποντας πως οι σόλο κρουαζιέρες έχουν ζήτηση, η Norwegian θα εφαρμόσει τρεις νέες επιλογές καμπίνας για σόλο: εσωτερική, με θέα στον ωκεανό και μπαλκόνι. Και μερικές από αυτές θα είναι διαθέσιμες για κράτηση ήδη από αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, η Norwegian δεν θα κάνει καμία αλλαγή στις υπάρχουσες καμπίνες της, όπως δήλωσε εκπρόσωπος στο Insider.

Μέχρι στιγμής, η Norwegian διαθέτει 642 στούντιο – έτσι λέγονται τα καταλύματα για σόλο ταξιδιώτες – σε εννέα πλοία. Αυτά τα μικρότερα δωμάτια δεν συγκρίνονται με τις πιο πολυτελείς καμπίνες της για δύο άτομα.

Οι ταξιδιώτες που θα κάνουν κράτηση στις κανονικές καμπίνες, θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στα Studio Lounges, έναν ιδιωτικό χώρο για σόλο ταξιδιώτες κρουαζιέρων που διατίθεται σε πολλά πλοία.

Όσον αφορά την τιμολόγηση αυτών των νέων καμπινών, οι ταξιδιώτες «μπορούν να περιμένουν να πληρώσουν λιγότερα» από την τυπική καμπίνα δίκλινου, «με την τιμολόγηση και τη διαθεσιμότητα να εξαρτάται από τον προορισμό και τη ζήτηση», δήλωσε η εταιρεία κρουαζιέρας.

Η ύπαρξη καταλυμάτων σχεδιασμένα για έναν μόνο ταξιδιώτη δεν είναι στάνταρ σε όλα τα κρουαζιερόπλοια. Αλλά εταιρείες όπως η Royal Caribbean, η Holland America, η Celebrity Cruises και η Virgin Voyages διαθέτουν πλοία που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

Για πρώτη φορά, το επερχόμενο Sun Princess της Princess Cruises θα αποπλεύσει το 2024 με καταλύματα σχεδιασμένα και για μεμονωμένους ταξιδιώτες. Η εταιρεία λέει ότι ήταν η πρώτη που δημιούργησε καταλύματα για σόλο κρουαζιέρες, όταν εφάρμοσε αυτή την κατηγορία καμπίνας στο Norwegian Epic, το 2010.