Πρόκειται να κάνετε μια πολύωρη πτήση; Τότε η τέλεια επιλογή για ένα ξεκούραστο ταξίδι θα είναι το νέο Airbus A350-1000 της Japan Airlines. Η εταιρεία αποκάλυψε τους εσωτερικούς χώρους της καμπίνας του νέου Airbus, και όσοι είδαν το βίντεο, έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Τα αεροπλάνα θα διαθέτουν έξι σουίτες πρώτης θέσης, οι οποίες θα διαχωρίζονται με ξεχωριστές πόρτες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για την αεροπορική εταιρεία. Η Japan Airlines λέει ότι αυτό καθιστά τις σουίτες πιο ιδιωτικές και εξαλείφει την ανάγκη για αποθηκευτικούς χώρους πάνω από τα κεφάλια.

Οι σουίτες θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών τρόπων καθισμάτων: Οι επιβάτες μπορούν να κρατήσουν και τα δύο καθίσματα όρθια ως καναπέ, να κατεβάσουν και τα δύο για να δημιουργήσουν ένα διπλό κρεβάτι μήκους 2 μέτρων ή να κατεβάσουν το ένα για να έχουν ένα κάθισμα και ένα μονό κρεβάτι.

Οι σουίτες θα έχουν τηλεοράσεις 43 ιντσών και οι επιβάτες δεν θα χρειάζονται ακουστικά για την ψυχαγωγία εν πτήσει χάρη στα ηχεία που είναι ενσωματωμένα στα προσκέφαλα, κάτι που η εταιρεία λέει ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Το προσκέφαλο επίσης αναδιπλώνεται, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να παρακολουθούν και να ακούν την ψυχαγωγία ακόμη και όταν τα καθίσματα έχουν μετατραπεί σε κρεβάτι.

Η κάθε σουίτα διαθέτει ντουλάπα, αποθηκευτικό χώρο, ένα «προσωπικό μίνι μπαρ» για τα πλαστικά μπουκάλια, καθώς και μια ψηφιακή οθόνη με την οποία οι επιβάτες μπορούν να μιλούν με τις αεροσυνοδούς.

Στις πληροφορίες για το νέο εσωτερικό της καμπίνας, η JAL περιγράφει τις σουίτες πρώτης θέσης σαν να μένεις σε ένα «δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου», σαν να βρίσκεσαι σε μια «ζωντανή συναυλία», σαν να κάθεσαι σε ένα «κινηματογραφικό θέατρο» και σαν να «χαλαρώνεις στο σπίτι σου». Οι επιβάτες της πρώτης θέσης και της επιχειρηματικής θέσης θα λαμβάνουν επίσης ένα σετ ανέσεων, συμπεριλαμβανομένου μιας οδοντόβουρτσας.

Σύμφωνα με το businessinsider.com, η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι σχεδίασε το εσωτερικό του αεροσκάφους «για να βυθίσει τους πελάτες στην κομψότητα της ιαπωνικής αισθητικής και να τους περιβάλλει με ηρεμία, παρέχοντας μια γαλήνια ατμόσφαιρα που συμπυκνώνει την ομορφιά της Ιαπωνίας».

Τα αεροπλάνα θα έχουν συνολικά 239 θέσεις επιβατών σε πρώτη, επιχειρηματική, premium economy και οικονομική θέση.  Η JAL αναφέρει ότι θα λανσάρει τα νέα αεροσκάφη «πριν από το τέλος του έτους», σημειώνοντας ότι η προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο έναρξη του δρομολογίου Τόκιο-Νέα Υόρκη καθυστέρησε λόγω διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η Japan Airlines σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία 13 τέτοια αεροσκάφη.