Μια νέα τάση για την παροχή μοναδικών εμπειριών διακοπών έχει αρχίσει να σπρώχνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να προσπαθούν να ξεχωρίσουν από την πληθώρα καταλυμάτων για διαμονή, επιλέγοντας ασυνήθιστη θεματολογία και διακόσμηση.

Από ξύλινα σπιτάκια βγαλμένα από παραμύθια, μέχρι δωμάτια γεμάτα με τόσους καθρέφτες που θα ικανοποιούσαν και τον πιο εμμονικό σελέμπριτι… φαίνεται ότι η φαντασία του καθενός αποτελεί ένα ξεχωριστό όριο σε ό,τι έχει να κάνει με την επιλογή ενός ιδιαίτερου μέρους για τις διακοπές μας.

Και για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοούμε, δεν έχετε παρά να δείτε παρακάτω μια λίστα με μερικές πολύ ιδιαίτερες προτάσεις για διαμονή:

1. Gingerbread House, Geyserville, Καλιφόρνια – 116 ευρώ ανά διανυκτέρευση

Το μοναδικό αυτό σπιτάκι με το όνομα «Gingerbread House» βρίσκεται στην Καλιφόρνια και ενδείκνυται για όσους θα ήθελαν να ζήσουν την εμπειρία μιας… παραμυθένιας διαμονής, αυστηρά για δύο!

2. Cluedo House, Aviemore, Χάιλαντς της Σκωτίας – 437 ευρώ ανά διανυκτέρευση

Η διάταξη των δωματίων στο «Inshriach House» θυμίζουν πολύ το περίφημο επιτραπέζιο παιχνίδι Cluedo.

Ένα σπίτι με… πολλές ιστορίες και πολύτιμα μυστικά που αναζητούν τον ιδανικό… εξερευνητή. Τα δέκα υπνοδωμάτια διαθέτουν υπέροχη θέα.



3. Mirror House, Πίτσμπουργκ, ΗΠΑ – 160 ευρώ ανά διανυκτέρευση

Το σπίτι με τους καθρέφτες (Mirror House) αποτελεί το σπίτι και στούντιο ενός καλλιτέχνη, σε ένα ήσυχο προάστιο κοντά στην περιοχή Fox Chapel στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ. Το εξωτερικό του σπιτιού είναι καλυμμένο με καθρέφτες, ενώ η ίδια θεματολογία συνεχίζεται και στο εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο διαθέτει ακόμη ιδιαίτερα έργα τέχνης και έπιπλα.

Το δωμάτιο που διατίθεται προς ενοικίαση διαθέτει μια τηλεόραση με οθόνη πλάσμα 42 ιντσών, δωρεάν Wi-Fi, μπανιέρα, ντουζιέρα, ToTo Washlet, έργα τέχνης και ξεχωριστή επίπλωση.