Στο μικρό και άγνωστο, για τους περισσότερους, χωριό της Οξιάς, σε απόσταση 10 λεπτών από τη Μικρή Πρέσπα, αυτό το γαλήνιο και απομονωμένο πέτρινο σπίτι που μπορεί να βρει κανείς στο Airbnb, μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σελίδες περιοδικών διακόσμησης εσωτερικού χώρου!

Χτισμένο το 1920, έχει ανακαινιστεί πλήρως το 2014 από ντόπιους τεχνίτες, με το σχεδιασμό του να ολοκληρώθηκε με τη χρήση τοπικών πρώτων υλών και με πλήρη σεβασμό στη φύση ολόγυρά του.

Το καταπράσινο φυσικό σκηνικό παραπέμπει σε εικόνες από τη δημοφιλή και αγαπημένη σειρά «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι».

Η ιδιοκτήτριά του αγόρασε το πέτρινο κτίσμα πριν 10 χρόνια, καθώς, όπως δηλώνει η ίδια, ερωτεύτηκε την περιοχή. Με την ιδιότητα της αρχιτέκτονος είχε την τεχνογνωσία και τα μέσα να ανακαινίσει το χώρο με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και να του δώσει πνοή και χροιά, που κανείς περιμένει να αντικρίσει σε κάποιο boutique ξενοδοχείο.

Το σπίτι αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, ο οποίος από την μία πλευρά έχει το τζάκι με δύο κρεβάτια και από την άλλη το χώρο της τραπεζαρίας και της πλήρους οργανωμένης κουζίνας. Τέλος, διαθέτει τζάκι και εξωτερική πλακόστρωτη αυλή με έπιπλα εξωτερικού χώρου.