Γνωστή ως η «Συνοικία των Θεών», η πανέμορφη συνοικία της Πλάκας είναι η πιο παλιά και αναμφισβήτητα η πιο γραφική της Αθήνας. Πόλος έλξης εκατομμυρίων τουριστών από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, η Πλάκα χαρίζει στους επισκέπτες της ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα στα στενά δρομάκια της.

Η προέλευση του ονόματος της περιοχής δεν είναι γνωστή, αλλά η επικρατέστερη θεωρία αναφέρει ότι η Πλάκα οφείλει το όνομά της σε μία μεγάλη πέτρινη πλάκα που βρέθηκε στην περιοχή της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας, δίπλα στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου.

Ανακαλύψτε την γοητεία της στην ομορφιά των νεοκλασσικών σπιτιών της, στην αρχιτεκτονική, τους φροντισμένους κήπους, την καλαισθησία και την ατμόσφαιρα της περιοχής.

Εάν αποφασίσετε να κάνετε ένα περίπατο στην περιοχή, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα χάρτη, γιατί η Πλάκα είναι ένας λαβύρινθος και είναι πιθανό να αισθανθείτε ότι έχετε χαθεί σε ένα δαίδαλο από στενούς δρόμους και σοκάκια.

Στην οδό Αδριανού, κεντρικό δρόμο της συνοικίας, όπως και σε άλλους δρόμους της περιοχής θα βρείτε καταστήματα με παραδοσιακά είδη, σουβενίρ, είδη ελληνικής λαϊκής τέχνης, αλλά και φιλόξενα εστιατόρια και καφέ.

Ανεβείτε ως τα Αναφιώτικα, με τον νησιώτικο χαρακτήρα στους πρόποδες της Ακρόπολης. Η συνοικία δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αι. όταν οικοδόμοι από το αγαιοπελαγίτικο νησί της Ανάφης, που ήταν φημισμένοι για την τέχνη τους, ήρθαν στην Αθήνα για την κατασκευή του ανακτόρου του Όθωνα.

Εκεί έφτιαξαν τα σπίτια τους ώστε να τους θυμίζουν την γενέτειρα τους. Έτσι, έχτισαν μικρά λευκά σπίτια, στο ίδιο αρχιτεκτονικό ύφος με αυτό του χωριού τους. Τα Αναφιώτικα, η γειτονιά, δηλαδή, των Αναφιωτών, είναι μια μοναδική, χαριτωμένη περιοχή, που πρέπει να επισκεφθείτε.

Επισκεφθείτε την κεντρική πλατεία Φιλόμουσου Εταιρείας, που πήρε το όνομά της από τη Φιλόμουσο Εταιρεία (Εταιρεία των Φίλων των Μουσσών, των εννέα, δηλαδή, θεών των Τεχνών), η οποία ιδρύθηκε το 1813 και απολαύστε τον καφέ η το φαγητό σας εκεί.

Δείτε ακόμα το μνημείο του Λυσικράτη στην οδό Τριπόδων, τους Αέρηδες, αλλά και τις υπέροχες εκκλησίες της περιοχής.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Παιδικό Μουσείο στην οδό Κυδαθηναίων, αλλά και το γειτονικό Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Πού να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στην Πλάκα και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr.

Electra Palace Hotel Athens
Από: 127 ευρώ

Ava Hotel Αθήνα
Από: 128 ?

Nefeli Hotel Αθήνα
Από: 40 ευρώ

Hotel Byron Αθήνα
Από: 40 ευρώ