Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 34: Αμβέρσα, Βέλγιο

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου, το λιμάνι της οποίας είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, μετά το Αμβούργο και το Ρότερνταμ έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο, καθώς μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η μεγάλη κοινότητα Χασιδιτών Εβραίων της Αμβέρσας ελέγχει το εμπόριο διαμαντιών, σημαντική οικονομική δραστηριότητα στην πόλη, που είναι ένα από τα διεθνή κέντρα του κλάδου.

Χτισμένη στην ανατολική όχθη του ποταμού Scheldt, στην είσοδο για τη Βόρεια θάλασσα, η Αμβέρσα γνώρισε μεγάλη πολιτιστική άνθιση τον 17ο αιώνα, όταν το κέντρο της βελγικής καλλιτεχνικής δημιουργίας μεταφέρθηκε εκεί από τις Βρυξέλλες.

Άλλωστε, ο πασίγνωστος Φλαμανδός καλλιτέχνης, Πίτερ Πάουλ Ρούμπενς γεννήθηκε εδώ και κατάφερε να γίνει γνωστός στην Ευρώπη και τη Ρωσία. Οι επισκέπτες της πόλης δεν παραλείπουν μια επίσκεψη στο σπίτι του.

Γύρω από τον πιο εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της χώρας, είναι χτισμένο το κέντρο της παλιάς πόλης, το οποίο διατηρεί ακόμα και σήμερα την αίγλη του παρελθόντος.

Περπατήστε στα καλντερίμια του και ανακαλύψτε τα μυριάδες καταστήματα με έργα τέχνης, αντίκες, αλλά και πολλές στιλάτες μπουτίκ σχεδιαστών μόδας και καταστήματα διαμαντιών, τα οποία θα βρείτε κυρίως στην εβραϊκή συνοικία, στον δρόμο Pelikaanstraat.

Επισκεφθείτε την πλατεία Grote Μarkt με το επιβλητικό δημαρχείο, το πέτρινο κάστρο στην είσοδο του κέντρου της πόλης και μην χάσετε τα σημαντικά μουσεία της πόλης, όπως το Μουσείο Διαμαντιών, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο υψηλής ραπτικής.

Η Αμβέρσα αποτελεί ένα διάσημο κέντρο μόδας, κάτι που θα ανακαλύψετε στην συνοικία Quartier Latin στα καταστήματα με την τελευταία λέξη της μόδας.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!