Να τι θα γίνει στη σελίδα σου στο Facebook αν κάνεις like σε fake news για τον κορονοϊό

Το κοινωνικό δίκτυο έχει επεκτείνει τα μέτρα του για να σταματήσει τη διάδοση της καταστροφικής προπαγάνδας


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSOCIAL MEDIA
8:15
16/07/2020
Να τι θα γίνει στη σελίδα σου στο Facebook αν κάνεις like σε fake news για τον κορονοϊό
3
loading

Αν αλληλεπιδράσεις με περιεχόμενο που έχει να κάνει με ψεύτικες ειδήσεις για την Covid-19, θα αρχίσεις να βλέπεις μηνύματα από το Facebook στο News Feed σου.

Ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη εντατικοποιήσει τη μάχη του κατά της προπαγάνδας, θέλοντας να στρέψει ολοένα και περισσότερο κόσμο προς τη σωστή κατεύθυνση της ενημέρωσης.

Όποιος έχει κάνει like ή share λοιπόν, ή ακόμα και σχόλιο, σε ανάρτηση που χαρακτήρισε αργότερα ψευδή το Facebook αφαιρώντας τη, θα βλέπει ένα μήνυμα που θα τον καλεί να ενημερώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Την ίδια ώρα, το Facebook έχει ήδη εγκαινιάσει εδώ και καιρό κι ένα παράρτημα ειδήσεων (Get the Facts), γεμάτο με επιβεβαιωμένο και αληθές περιεχόμενο για την πανδημία.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Avaaz είχε χαρακτηρίσει το Facebook «επίκεντρο της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό», παραθέτοντας έναν τεράστιο αριθμό από posts που περιείχαν επικίνδυνες ανακρίβειες ή κατάφωρα fake news.

Το δίκτυο έχει κατεβάσει «εκατοντάδες χιλιάδες άρθρα παραπληροφόρησης» τον τελευταίο καιρό και μας λέει πως η στρατηγική μάλιστα με το ενημερωτικό μήνυμα κρίνεται για την ώρα θετικά.

Όταν το περιεχόμενο δεν είναι τέτοιο δηλαδή που να χρειάζεται άμεσο κατέβασμα, οι στατιστικές του Facebook υποδεικνύουν πως η ήπια σήμανση λειτουργεί αποτρεπτικά για τον κόσμο στο 95% των περιπτώσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ζήτω η ελευθερία έκφρασης !

  Αν κανείς like σε κάτι που δεν αρέσει στη συμμορία της νέας τάξης πραγμάτων σε κόβουν. Γιατί;
  Φοβούνται μην μάθουμε κάτι που δεν πρέπει;

 2. avatar Στα μυδια μας

  Το δυκτιο . Ας βαλει μερικα [...] ακομα στις αναρτησεις . Ολα για τα φραγκα

 3. avatar όσκαρ μαν

  \"Ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη εντατικοποιήσει τη μάχη του κατά της προπαγάνδας\", οι πρώτοι διδάσκοντες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει