Ο νέος ιδιοκτήτης της Twitter, δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, απέλυσε πρόσφατα σχεδόν το μισό προσωπικό δημιουργώντας θύελλα αντιδράσεων. Μάλιστα, δεν δίστασε δύο υπαλλήλους του που τον επέκριναν δημόσια με αναρτήσεις στην διάσημη πλατφόρμα να τους προσθέσει στη «λιστα» των αποχωρήσεων. Στη μία από τις δύο περιπτώσεις ο Μασκ ανακοίνωσε την απόλυση με tweet στους followers του. Πιο συγκεκριμένα, μετά από μια αρκετά δημόσια αντιπαράθεση με τον Έρικ Φρονχόφερ, ο μηχανικός που εργαζόταν στη διάσημη πλατφόρμα τα τελευταία οχτώ χρόνια,φέρεται να είδε την έξοδο με αυτό τον ασυνήθιστο τρόπο.

Ο Φρονχόφερ αναδημοσίευσε την περασμένη Κυριακή μία από τις αναρτήσεις του Έλον Μασκ, σχολιάζοντας ότι η κατανόηση του εργοδότη του για το τεχνικό κομμάτι της εφαρμογής του Twitter είναι «λάθος». Προηγουμένως ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας είχε ζητήσει συγγνώμη στους χρήστες για την «απίστευτα αργή» απόδοση της εφαρμογής σε ορισμένες χώρες, σημειώνοντας ότι το app κάνει πάνω από 1000 RPC (κλήσεις απομακρυσμένης διαδικασίας) μόνο για την εμφάνιση του timeline της αρχικής σελίδας.

twitter

«Έχω περάσει περίπου έξι χρόνια δουλεύοντας πάνω στην εφαρμογή του Twitter για Android και μπορώ να πω ότι αυτό είναι λάθος» έγραψε στο δικό του σχόλιο Φρονχόφερ, κάτι που όπως φάνηκε εξόργισε τον μεγιστάνα της τεχνολογίας.

«Τότε σε παρακαλώ διόρθωσέ με. Ποιος είναι ο σωστός αριθμός;» ρώτησε ο εργοδότης τον υπάλληλό του με ενοχλημένο ύφος. «Το Twitter είναι απίστευτα αργό στο Android. Τι έχετε κάνει για να το διορθώσετε αυτό;» πρόσθεσε.

Ο μηχανικός του εξήγησε τρεις λόγους για τους οποίους εκτιμά ότι η εφαρμογή είναι αργή, αναφερόμενος σε προβλήματα που είχαν δημιουργήσει παλαιότερες πρακτικές της εταιρείας. Η απάντησή του δεν ικανοποίησε τον Μασκ, ο οποίος του απάντησε πως «το γεγονός ότι δεν συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν περίπου 1.200 μικροϋπηρεσίες που καλούνται όταν κάποιος χρησιμοποιεί το Twitter δεν είναι καλό».

Το πρωί της Δευτέρας, ο Μασκ έγραψε στο Twitter «Απολύθηκε»