Νέο deal: Κοινή εταιρεία δημιουργούν Wind και Vodafone

Το συνολικό ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
14:02
24/07/2020
Νέο deal: Κοινή εταιρεία δημιουργούν Wind και Vodafone
3
loading

Στην υπογραφή συμφωνίας προχώρησαν η μητρική εταιρεία της Wind Ελλάς, Crystal Almond Sarl, και η Vodafone Europe B.V., 100% θυγατρική εταιρεία του Vodafone Group Plc, προκειμένου να συσταθεί εταιρεία κοινής συμμετοχής με τον διακριτικό τίτλο «TowerCo», η οποία θα διαθέτει και θα διαχειρίζεται τον παθητικό εξοπλισμό των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας για τις δύο εταιρείες στην Ελλάδα.

Το ποσοστό συμμετοχής της Crystal Almond στη νεοσύστατη εταιρεία διαμορφώνεται στο 38%, το οποίο μελλοντικά θα μεταβιβάσει στο Vodafone Group Plc., με το συνολικό ύψος της συμφωνίας να ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η «TowerCo» θα αναδειχθεί στη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης παθητικής υποδομής για σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, περιλαμβάνοντας στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερους από 5.200 σταθμούς βάσης.

Ταυτόχρονα, η WIND Ελλάς και η Vodafone Ελλάδας δεσμεύονται σε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία με την «TowerCo» (Σύμβαση Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών - «MSA») με αρχική διάρκεια τα οκτώ έτη και δυνατότητα ανανέωσης για τρεις επιπλέον περιόδους διάρκειας 8 ετών η καθεμία.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση της Wind Ελλάς, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η «TowerCo» θα αποτελεί τον προτιμητέο προμηθευτή νέων σταθμών βάσης και για τους δύο παρόχους στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, η υφιστάμενη συμφωνία για την από κοινού χρήση δικτύου (network sharing) μεταξύ της WIND Ελλάς και της Vodafone οριοθετείται  εντός του πλαισίου της νέας συνεργασίας  και παραμένει σε ισχύ.

Ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, δήλωσε: «Η συμφωνία για τη δημιουργία της «TowerCo», όπως και η προηγούμενη συμφωνία για την κοινή χρήση δικτύου, θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, απελευθερώνοντας πόρους και κεφάλαια ώστε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ένταση σε νέες επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες επικοινωνίας προς όφελος των πελατών μας.»

Η συμφωνία υπόκειται σε έλεγχο και έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Εγωφρ

  Κοινό δυκτιο σημαίνει και κοινούς εργαζόμενους . Αντί για δυο εργαζόμενους σε διαφορετικα δυκτια ένας εργαζόμενος σε ένα δυκτιο. Τέτοιες επενδύσεις υπάρχουν θα έρθουν στην Ελλάδα;;

 2. avatar mikd

  Βρε [...] εχετε τις ακριβοτερες υπηρεσιες σε ολη την ευρωπη και [...] τους πελατες σας με καθε τροπο και δεν εχετε πορους για νεες επενδυσεις?????

  1. avatar Ουστ ρε

   Αχρηστες εταιρείες. Κυριολεκτικα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει