Περισσότερες από 400 εταιρείες μποϊκοτάρουν από σήμερα το Facebook

Οι κολοσσοί διαμαρτύρονται για την αποτυχία του κοινωνικού δικτύου να περιορίσει τη ρητορική μίσους στην πλατφόρμα του


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSOCIAL MEDIA
11:20
01/07/2020
Περισσότερες από 400 εταιρείες μποϊκοτάρουν από σήμερα το Facebook
2
loading

Οι διαφημίσεις περισσότερων από 400 εταιρειών, ανάμεσά τους η Coca-Cola και η Starbucks, θα εξαφανιστούν από σήμερα από το Facebook διαμαρτυρόμενες για την αποτυχία του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης να περιορίσει τον λόγο μίσους στην πλατφόρμα του.

Αμερικανικές οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων ζήτησαν τη βοήθεια πολυεθνικών εταιρειών προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στο Facebook για να λάβει συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού του ρατσιστικού λόγου και του λόγου μίσους μετά τον θάνατο από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς.

Αμερικανικές οργανώσεις, όπως η Anti-Defamation League, NAACP και η Color of Change ξεκίνησαν την εκστρατεία «Stop Hate for Profit» μετά τον φόνο του Φλόιντ.

Οι οργανώσεις υπέβαλαν 10 αιτήματα προς το Facebook, ανάμεσα στα οποία να μπορεί να μιλά με κάποιον εργαζόμενο όποιος χρήστης γίνεται στόχος σοβαρής παρενόχλησης και να δίνεται αποζημίωση στις εταιρείες οι διαφημίσεις των οποίων εμφανίζονται δίπλα σε προσβλητικό περιεχόμενο το οποίο αργότερα αποσύρεται.

Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας συναντήθηκαν χθες Τρίτη με διαφημιστές λίγες ώρες πριν την έναρξη του μποϊκοτάζ που αναμένεται να διαρκέσει ένα μήνα, σύμφωνα με πηγές.

Όμως τα στελέχη δεν προσέφεραν περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη διάδοση του λόγου μίσους στο Facebook.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar CENSOR THE CENSORS

    Πόσο πιο πολλή \"ορθοπολιτική\" λογοκρισία, να εφαρμόσει κανείς? Θέλουν κι οι δυτικοί να εφαρμόσουν στάνταρ τύπου Ιράν και Κίνας, στα ΜΚΔ? Ο νέου τύπου ολοκληρωτισμός, είναι παρών...

    1. avatar CENSOR THE CENSΟRS

      Τι είπα ο αυγούστης ο ψαγμένος για τη ΝΤΠ και το Σόρος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει