Κάτι που όλα τα κινητά κάνουν, λίγοι όμως γνωρίζουν

Αν τραβάτε φωτογραφίες με το smartphone, χρήσιμο είναι να το ξέρετε


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMOBILE
15:18
21/02/2019
Κάτι που όλα τα κινητά κάνουν, λίγοι όμως γνωρίζουν
5
loading

Το κινητό τηλέφωνο έχει μετατραπεί στην πιο εύκολη και βολική φωτογραφική μηχανή των ημερών μας, καθώς η λειτουργία της είναι πάναπλη και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά κάτι παραπάνω από επαρκή για τη συνήθη χρήση.

Μόνο που κάποιες φορές οι εραστές της φωτογραφίας παραπονιούνται πως τους λείπει η αίσθηση του πραγματικού κουμπιού όταν απαθανατίζουν ένα ενσταντανέ, όπως είχαν συνηθίσει να κάνουν όταν οι φωτογραφικές μηχανές ήταν ανεξάρτητες συσκευές.

Κι εδώ τα νέα είναι κάτι παραπάνω από καλά, καθώς είτε μιλάμε για Android, είτε για iPhone, είτε τέλος για Windows phone, μπορείς να τραβήξεις φωτογραφία με φυσικό κουμπί.

Τα δύο πλαϊνά κουμπιά για τη ρύθμιση της έντασης του ήχου λειτουργούν ως «κλικ» όταν είναι ανοιχτή η εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής. Και κάποιες φορές είναι πρακτικότερα στη χρήση από το εικονικό κεντρικό κουμπί της οθόνης…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Αγγελική από Κερκυρα

  Καλήσπερα σας. Θέλω να κάνω μια ερώτηση σε όποιον γνωρίζει. Πώς μπορώ να βγάλω φωτογραφίες το φεγγάρι χωρίς να μου βγαίνει με ακτίνες γύρω γύρω σαν να είναι προβολέας. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο κινητό μου?

  1. avatar Κοιτα

   θα πρέπει να πας στο manual mode και θα αλλαζεις συνεχώς ρυθμήσεις στο ISO, στην ταχύτητα που τραβάει τις φωτογραφίες και γενικα σε ότι μπορείς να ρυθμίσεις. Για παραδειγμα για μία φωτογραφία που είχα τραβήξει οι ρυθμίσει ήταν: Apeture F1.7, Focal length 4.20mm, No flash, ISO 1250, Exposure time 1/4s. Σε μία άλλη το ISO ηταν 200 και το Exposure time 1/6s

 2. avatar Marios92gr

  Καταρχάς δεν έχει κλειστρο,.. Πως μπορείς να πατήσεις τα κουμπιά να κάνει εστίαση? Οπότε πας αναγκαστικά στην οθόνη πάλι.. Κάτι που δεν πρόκειται να βγάλεις φωτογραφία καθώς πρέπει.
  Σε συσκευές Sony μόνo!!

 3. avatar Βαγγέλης Δ

  Καμία σχέση, το κουμπί μιας φωτογραφικής μηχανης από οποιοδήποτε κουμπί ενός κινητού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει