Η εφαρμογή Threads μπορεί να αποτελεί το αντίπαλο δέος του Twitter, ωστόσο θα χρειαστεί αρκετό καιρό, γιατί ακόμη αντιμετωπίζει ζητήματα λειτουργίας, με αρκετούς να αναρωτιούνται πως λειτουργεί, παρότι μοιάζει αρκετά με το Instagram.

Το businessinsider.com αναφέρει πως είναι διαθέσιμο μέσω του App Store και του Google Play, από όπου μπορούν να την κατεβάσουν οι χρήστες.

Στη συνέχεια, όταν την ανοίξουν, πατούν το κουμπί «Σύνδεση με το Instagram» στο κάτω μέρος της οθόνης. Δεδομένου ότι ο λογαριασμός Instagram απαιτείται για τη χρήση Threads, έχουν την επιλογή να ακολουθούν άτομα που ήδη ακολουθούν στο Instagram.

Μόλις ρυθμιστεί ο λογαριασμός, μεταφέρονται στη ροή Threads όπου μπορούν να δουν αναρτήσεις από τα άτομα που ακολουθούν, καθώς και από τυχαίους χρήστες.

Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζονται μια σειρά από εικονίδια που μπορούν να βοηθήσουνστην πλοήγηση. Απο αριστερά προς δεξιά:

  • Το εικονίδιο του σπιτιού μεταφέρει στη ροή
  • Το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού μεταφέρει σε μια σελίδα αναζήτησης, όπου εμφανίζει άλλους χρήστες
  • Το εικονίδιο με στυλό και χαρτί επιτρέπει τη δημιουργία ενός νέου νήματος
  • Το εικονίδιο καρδιάς δείχνει τη δραστηριότητα του λογαριασμού του χρήστη. Εμφανίζει ποιος ακολουθεί, ποιος σχολίασε κάποιο νήμα του χρήστη, ποιος έχει αναφέρει το όνομα του σε ανάρτηση και ποιοι χρήστες έχουν επαληθευτεί
  • Το εικονίδιο ανθρώπινης φιγούρας μεταφέρει τον χρήση στο προφίλ Threads, για να δει τη δραστηριότητα του

Σημειώνεται, ότι η ανάρτηση περιορίζεται στους 500 χαρακτήρες και επιτρέπει την προσθήκη φωτογραφίας, βίντεο ή GIF.

Επίσης, αν κάποιος θέλει να αλληλεπιδράσει με κάποιον χρήση, μπορεί να κάνει κλικ στο προφίλ του και να ανοίξει ένα από τα νήματα του.