Η ιαπωνική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Nintendo εξέδωσε σήμερα μια προειδοποίηση σχετικά με τη νέα της κονσόλα τσέπης με οθόνη τριών διαστάσεων (3D), συνιστώντας στα παιδιά ηλικίας από έξι ετών και κάτω να μην παίζουν σ’ αυτήν για να προστατέψουν τα μάτια τους.

Η κονσόλα 3DS θα κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου στην Ιαπωνία και στη συνέχεια το Μάρτιο στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Η κονσόλα 3DS είναι εφοδιασμένη με δύο οθόνες, η μία από τις οποίες επιτρέπει να βλέπει κανείς τρισδιάστατες εικόνες χωρίς ειδικά γυαλιά, με την προϋπόθεση να είναι τοποθετημένος ακριβώς μπροστά της.

Η Nintendo προσθέτει στον ιστότοπό της πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, όλες οι εικόνες τριών διαστάσεων, όχι μόνον αυτές της Nintendo 3DS, αλλά και αυτές του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, μπορεί να έχουν συνέπειες στην όραση των μικρών παιδιών.

Η ιαπωνική εταιρεία ζητεί από τους γονείς να χρησιμοποιούν το πλήκτρο του γονικού ελέγχου που προβλέπεται στη νέα κονσόλα για να εμποδίζουν την πρόσβαση των παιδιών μικρής ηλικίας στην οθόνη τριών διαστάσεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.