Το Tinder προσπαθεί να κάνει την διαφορά στο διαδικτυακό dating και πλέον λανσάρει την νέα δυνατότητα για ραντεβού στα τυφλά, ώστε να επαναφέρει μια αίσθηση από τα 90s. Μέχρι στιγμής, η αλλαγή είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σύντομα θα επεκταθεί και στις άλλες χώρες.

Η dailymail.co.uk αναφέρει πως η καινούργια δυνατότητα ονομάζεται «Γρήγορη συνομιλία: Ραντεβού στα τυφλά» και απευθύνεται στους χρήστες της γενιάς Gen Z, δηλαδή σε όσα άτομα είναι από 18 έως 25 ετών, τα οποία μάλιστα αποτελούν το 50% των χρηστών.

Οι χρήστες δεν θα μπορούν αμέσως να κάνουν match ή να δουν το προφίλ για το άτομο που επιθυμούν, αλλά θα πρέπει να απαντήσουν σε μία σειρά από ερωτήσεις.

Έτσι, οι ερωτήσεις θα περιλαμβάνουν μια σειρά από μηνύματα, όπως «είναι εντάξει να φοράς ένα πουκάμισο … φορές χωρίς να το πλύνεις» και «έβαλα κέτσαπ σε …».

Στη συνέχεια, τα πλήρη προφίλ θα αποκαλύπτονται μόνο εάν και τα δύο άτομα αποφασίσουν να ταιριάξουν μετά την συνομιλία.

Ο αντιπρόεδρος των Καινοτόμων Προϊόντων του Tinder, Kyle Miller, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «υπάρχει κάτι πραγματικά ιδιαίτερο στο να αφήνεις στη συζήτηση να εισάγει ο άλλος την προσωπικότητα του, χωρίς τις προκαταλήψεις που μπορούν να δημιουργηθούν από τις φωτογραφίες».

Μάλιστα, σε πρώιμες δοκιμές που διεξήχθησαν, φάνηκε να αυξήθηκε 40% το match, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό τρόπο της εφαρμογής.