Μια νέα εποχή μεταξύ Ελβετών ορολογοποιών και της Silicon Valley ξεκινά μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας των TAG Heuer, Google και Intel για το λανσάρισμα ενός Ελβετικού smartwatch, βασισμένο σε τεχνολογία Intel και Android Wear. Στόχος της συνεργασίας -η οποία ανακοινώθηκε επισήμως στο περίπτερο της TAG Heuer, την Πέμπτη 19 Μαρτίου, κατά την διάρκεια της έκθεσης Baseworld – ο αρτιότερος συνδυασμός των εμπειρίων της κάθε εταιρείας, της κατασκευής πολυτελών ρολογιών, το software και το hardware, αντιστοίχως.

Κατά την ανακοίνωση οι Jean-Claude Biver, President – Watch Division LVMH Group και CEO – TAG Heuer, David Singleton, Director of Engineering – Android Wear, και ο Michael Bell, Corporate Vice President και General Manager – Intel New Devices Group, έκαναν διαδοχικές δηλώσεις επί σκηνής.

Σύμφωνα με αυτές οι τρεις εταιρείες από κοινού, θα δημιουργήσουν ένα προϊόν που θα διακρίνεται για την πολυτέλειά του, αλλά και την απρόσκοπτη σύνδεση με την καθημερινότητα του κατόχου του – μια κορύφωση της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και του design, από τη Silicon Valley στην Καλιφόρνια και την Watch Valley στο La Chaux-de-Fonds της Ελβετίας.

«Η Ελβετική ωρολογοποιία και η SiliconValley είναι ένας γάμος μεταξύ της τεχνολογικής καινοτομίας και της αξιοπιστίας του ωρολογοποιού. Η συνεργασία μας εκτείνεται σε ένα ευρύ πλαίσιο συμπράξεων, επωφελών και για τα δύο μέρη, ενώ οι προοπτικές και για τις τρεις εταιρείες μας είναι τεράστιες» δήλωσε ο Jean-Claude Biver.

Ο Guy Sémon, General Manager – TAG Heuer προσέθεσε: «Η ποιότητα των Ελβετικών ρολογιών είναι παγκοσμίως ξακουστή και όταν βρίσκει σύμμαχο στη δημιουργική τεχνολογία και την παγκόσμια ισχύ δύο εταιρειών όπως αυτή της Intel και της Google, με τη χρήση της πλατφόρμας Android Wear και βασιζόμενης στην τεχνολογία Intel, μπορούμε να μιλήσουμε για το ξεκίνημα μιας τεχνολογικής επανάστασης στη βιομηχανία μας».

Από την πλευρά του ο David Singleton σημείωσε: «Με το συγκερασμό της ομορφιάς με την τεχνολογία, το Ελβετικό ρολόι έχει εμπνεύσει γενιές καλλιτεχνών και μηχανικών, συμπεριλαμβανομένων και εμάς, στη Google. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε μαζί με την TAG Heuer και την Intel, για να προσφέρουμε ένα καινούριο μείγμα καινοτομίας και πολυτελείας. Μαζί, αξιοποιώντας της πλατφόρμα Android Wear, μπορούμε να οραματιστούμε ένα καλύτερο, όμορφο, και εξυπνότερο ρολόι.»

«Εργαζόμαστε πάνω στη δημιουργία τεχνολογικών εμπειριών, με μεγαλύτερο παρονομαστή πρακτικότητας και αξίας στο κοινό, και η Intel είναι πεπεισμένη ότι μια συλλογική προσέγγιση θα αποτελέσει την έμπνευση για μια νέα καινοτομία στην τεχνολογία wearable. Η συνεργασία με την TAG Heuer και τη Google μας φέρνει εγγύτερα στην πραγματοποίηση αυτού του οράματος, μέσω ενός ξεχωριστού smartwatch, που αναβαθμίζει την κατηγορία στην οποία ανήκει», υπογράμμισε ο Michael Bell.

Σχεδόν 720.000 ρολόγια με Android Wear διατέθηκαν το 2014, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Canalys. Μέχρι τώρα, οι συσκευές fitness κυριαρχούν στον χώρο των wearables- ωστόσο αυτήν την τάση θεωρείται πως ενδεχομένως να ανατρέψει η είσοδος της Apple στην αρένα, με το Apple Watch.

Δεν δημοσιοποιήθηκαν εικόνες σχετικά με το πώς θα μοιάζει το ρολόι των τριών εταιρειών, ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο κ. Μπιβέρ υποστήριξε ότι θα διαφέρει από τα άλλα smartwatches, σε μεγάλο βαθμό λόγω της κλασικής εμφάνισής του, η οποία θα έρχεται σε αντίθεση με την εμφάνιση, λ.χ, του Apple Watch, που «μοιάζει με συρρικνωμένο αντίγραφο του τηλεφώνου. Το ρολόι μας δεν θα μοιάσει ποτέ με τηλέφωνο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.