Η HP Hellas διακρίθηκε στα Hellenic Responsible Business Awards 2021 στην κατηγορία Ψηφιακή Εκπαίδευση και Δεξιότητες με το πρόγραμμα HP LIFE, λαμβάνοντας το βραβείο Silver.

Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards, για έκτη συνεχή χρονιά, βράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε μια λαμπερή βραδιά με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη.

Το βραβείο παρέλαβαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της HP Hellas, κ. Νίκος Χρηστάκης και ο Διευθυντής Πωλήσεων Αναλώσιμων, κ. Μάνθος Μακρυπούλιας. «Η πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων και η HP συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου με το HP LIFE, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στον τομέα της τεχνολογίας με τα πρωτοπόρα και διαδραστικά μαθήματα της πλατφόρμας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το HP LIFE ξεχώρισε για την καινοτομία και την προσφορά του στην κοινωνία», δήλωσε ο κ. Χρηστάκης. 

Το  HP LIFE (Learning Initiative for Entrepreneurs) είναι ένα δωρεάν, online πρόγραμμα κατάρτισης δεξιοτήτων  από το HP Foundation για επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και δια βίου μαθητές από όλο τον κόσμο, προσφέροντας περισσότερα από 32 διαδικτυακά μαθήματα σε οκτώ γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης μιας 3D ενότητας. 

Το HP LIFE στην χώρα μας ξεκίνησε το 2021 συνεργασία με την Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών, η οποία σήμερα φιλοξενεί εφτά μαθήματα του προγράμματος. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν μπει πάνω από 500 άτομα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και πάνω από το 53% έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα online, ενώ από το 2016 μέχρι και σήμερα, έχουν εγγραφεί στο HP LIFE πάνω από 400.000 χρήστες παγκοσμίως, στοχεύοντας τους ένα εκατομμύριο χρήστες έως το 2025.