Περισσότερα από 500.000 ευρώ έχασαν πελάτες ευρωπαϊκής τράπεζας, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, όπως αποκάλυψε η ομάδα παγκόσμιας έρευνας και ανάλυσης της εταιρείας Kaspersky Lab. Σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, έκαναν «φτερά» πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Τα πρώτα ηλεκτρονικά «σημάδια» της συγκεκριμένης ενέργειας ανακαλύφθηκαν στις 20 Ιανουαρίου, όταν ειδικοί της Kaspersky Lab εντόπισαν «ίχνη» ενός προγράμματος Trojan, που χρησιμοποιούνταν για την κλοπή χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πελατών της τράπεζας, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό.

Επίσης, οι ειδικοί εντόπισαν αρχεία καταγραφής συναλλαγών, τα οποία περιλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τα χρηματικά ποσά που αποσπάστηκαν από συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Συνολικά, κατάφεραν να εντοπίσουν πάνω από 190 θύματα, εκ των οποίων τα περισσότερα βρίσκονταν στην Ιταλία και την Τουρκία.

Τα ποσά που εκλάπησαν από κάθε τραπεζικό λογαριασμό, σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής, κυμαίνονταν από 1.700 έως 39.000 ευρώ.

«Λίγο αφότου εντοπίσαμε τα ίχνη της κλοπής, επικοινωνήσαμε με την υπηρεσία ασφαλείας της τράπεζας και τις Αρχές και υποβάλαμε όλα τα στοιχεία που είχαμε συλλέξει» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής του τομέα ασφαλείας στην Kaspersky Lab, Βιθέντε Ντίαθ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.