Στοχευμένη διαδικτυακή επίθεση δέχθηκε ευρωπαϊκή τράπεζα

Σύμφωνα με την Kaspersky Lab. εκλάπησαν περισσότερα από 500.000 ευρώ


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
18:39
27/06/2014
Στοχευμένη διαδικτυακή επίθεση δέχθηκε ευρωπαϊκή τράπεζα
1
loading

Περισσότερα από 500.000 ευρώ έχασαν πελάτες ευρωπαϊκής τράπεζας, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, όπως αποκάλυψε η ομάδα παγκόσμιας έρευνας και ανάλυσης της εταιρείας Kaspersky Lab. Σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, έκαναν «φτερά» πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Τα πρώτα ηλεκτρονικά «σημάδια» της συγκεκριμένης ενέργειας ανακαλύφθηκαν στις 20 Ιανουαρίου, όταν ειδικοί της Kaspersky Lab εντόπισαν «ίχνη» ενός προγράμματος Trojan, που χρησιμοποιούνταν για την κλοπή χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πελατών της τράπεζας, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό.

Επίσης, οι ειδικοί εντόπισαν αρχεία καταγραφής συναλλαγών, τα οποία περιλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τα χρηματικά ποσά που αποσπάστηκαν από συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Συνολικά, κατάφεραν να εντοπίσουν πάνω από 190 θύματα, εκ των οποίων τα περισσότερα βρίσκονταν στην Ιταλία και την Τουρκία.

Τα ποσά που εκλάπησαν από κάθε τραπεζικό λογαριασμό, σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής, κυμαίνονταν από 1.700 έως 39.000 ευρώ.

«Λίγο αφότου εντοπίσαμε τα ίχνη της κλοπής, επικοινωνήσαμε με την υπηρεσία ασφαλείας της τράπεζας και τις Αρχές και υποβάλαμε όλα τα στοιχεία που είχαμε συλλέξει» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής του τομέα ασφαλείας στην Kaspersky Lab, Βιθέντε Ντίαθ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Δημητρης

    Με δεδομένο ότι με ένα sms μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή να ελέγξεις ποσά λεφτά έχεις στον λογαριασμό σου, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η τρεμούλα και ο αλληλοσπαραγμός. Όσοι βέβαια δεν το έκαναν στον εύλογο χρόνο που τους δίνει η τράπεζα να το δηλώσουν τώρα ίσως έχουν ένα θεματακι. Εάν το δηλώσεις έγκαιρα η τράπεζα χάνει τα λεφτά και όχι ο πελάτης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει