«Game On» ήταν ο τίτλος της press conference της Microsoft στην Ε3 2014, και πράγματι έδειξε πολλά και καλά παιχνίδια.

Παρόλα αυτά, ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στο Xbox, και παραμελήθηκε εμφανώς το PC gaming στα Windows, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα επικεντρώσει εκ νέου το ενδιαφέρον της σε αυτό. Ο Phil Spencer, θέλησε να εξηγήσει το γιατί.

«Η Ε3 είναι ένα retail/console show, δεν ήταν το καταλληλότερο σημείο για να μιλήσουμε για τα Windows και το gaming σε αυτά. Τα παιχνίδια στα PC τα πηγαίνουν περίφημα και βρίσκονται πιθανώς στην καλύτερη φάση τους, π.χ. “League of Legends”, “World of Tanks” και άλλα. Η Microsoft θεωρεί ότι το gaming στα Windows αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία της εταιρείας και είναι δική μου δουλειά, ως επικεφαλής του gaming τμήματος γενικότερα, να χαράξω τη σωστή στρατηγική».

Συνεπώς, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ήταν κατάλληλη στιγμή στην Ε3 για ανακοινώσεις, και συνεχίζουμε με τον πρωταγωνιστή, το Xbox One. Τον Ιούλιο, μέσω update, θα γίνει διαθέσιμο το Snap Mode για τα Achievements, το οποίο θα σας επιτρέπει να βλέπετε ποια εκκρεμούν να κερδίσετε σε ένα game και, παράλληλα, να ψάχνετε για online βοήθεια, σε περίπτωση που χρειάζεστε.

Έτσι, πατώντας στο Get Help, θα γίνεται ένα σκανάρισμα του διαδικτύου για σχετικά tips και στρατηγικές που αφορούν στην κατάκτηση ενός Achievement. To Snap Center θα ενεργοποιείται στα δεξιά της οθόνης, με το διπλό πάτημα ενός κουμπιού, άγνωστο στην παρούσα φάση.

Επίσης, μέσω του ίδιου update, θα προστεθεί η δυνατότητα «like» στα Game DVR βίντεο, ενώ θα εισαχθεί και η υποστήριξη για «Future Digital Bundles and Compilation Discs». Όπως αναφέρει ο γνωστός Major Nelson στο Xbox Wire, γίνεται μια προεργασία ώστε να μπορούν στο μέλλον οι publishers να εκδίδουν ψηφιακά διάφορες συλλογές και πακέτα.

Πηγή: thegang.gr