Σύστημα ραντάρ στη μάχη κατά της πειρατείας

Θα εντοπίζει μικρά σκάφη και θα ενεργοποιεί μηχανισμούς αποτροπής της επίθεσης


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
5:27
04/06/2014
Σύστημα ραντάρ στη μάχη κατά της πειρατείας
loading

Τα συστήματα ραντάρ με τα οποία εξοπλίζονται τα πλοία τους επιτρέπουν να εντοπίζουν άλλα σκάφη από απόσταση. Ωστόσο, ενώ λειτουργούν ικανοποιητικά για την αποφυγή σύγκρουσης, τα συστήματα αυτά δεν προσφέρουν πολλά στην ανίχνευση μικρών σκαφών σαν αυτά που χρησιμοποιούν συχνά οι πειρατές.

Το WatchStander είναι ένα σύστημα ραντάρ ειδικά σχεδιασμένο να ανιχνεύει τέτοια μικρά σκάφη και μάλιστα να αποτρέπει τους πειρατές πριν πραγματοποιήσουν επίθεση!

Το WatchStander χρησιμοποιεί μικρότερα ραδιοκύματα από τα κανονικά ραντάρ, κάτι που του επιτρέπει να ανιχνεύει μικρότερα σκάφη που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 3,2 χιλιόμετρων. Με τη βοήθεια λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, παρακολουθεί τα σκάφη που έχει εντοπίσει προκειμένου να «διαπιστώσει» εάν αναπτύξουν «αναγνωστική συμπεριφορά», όπως είναι η προσέγγιση του πλοίου με μεγάλη ταχύτητα.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, το σύστημα θα ειδοποιήσει το πλήρωμα μέσω φωτεινών και ηχητικών σημάτων. Επιπλέον, ένα υψηλής έντασης φως του WatchStander θα λάμψει προς την κατεύθυνση του σκάφους, κάτι που θα αποπροσανατολίζει τους πειρατές, ενώ θα καταλαβαίνουν ότι έχουν εντοπιστεί και ότι έχουν χάσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Εάν το σκάφος συνεχίζει να πλησιάζει, το φως θα λάμψει πιο έντονα. Κατόπιν θα μπορούν να ενεργοποιούνται αυτόματα μη θανατηφόρα συστήματα όπως ρήψη βλημάτων σπρέι πιπεριού. Παράλληλα, το WatchStander θα καταγράφει όσα συμβαίνουν σε βίντεο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει