Μάσκα με μπαταρία η απάντηση στα θολωμένα γυαλιά

Ζυγίζει όσο μια μάσκα του σκι και είναι εξοπλισμένη με δύο ανεμιστήρες


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
12:18
10/09/2020
Μάσκα με μπαταρία η απάντηση στα θολωμένα γυαλιά
4
loading

Λύση στο θέμα που αντιμετωπίζουν όσοι φορούν γυαλιά και μάσκα αποφάσισε να βρει μια νοτιοκορεάτικη εταιρεία. Τι έκανε; Σχεδίασε μία μάσκα που λειτουργεί με μπαταρία και φιλτράρει τον αέρα έτσι ώστε να μειώνει ενοχλητικά προβλήματα που συνδέονται με τις συμβατικές μάσκες, όπως δυσκολίες στην αναπνοή και το θάμπωμα των γυαλιών οράσεως, δημιούργησε μια νοτιοκορεάτικη εταιρεία.

Η PuriCare Wearable της LG Electronics, η οποία βγαίνει σε ένα μέγεθος και ζυγίζει όσο μια μάσκα του σκι, είναι εξοπλισμένη με δύο ανεμιστήρες και υψηλής αποδοτικότητας φίλτρα σωματιδίων αέρα που καθαρίζουν τον αέρα που εισπνέεται και εκπνέεται από τον χρήστη.

Καθώς ολοένα και περισσότερες αρχές ανά τον κόσμο συνιστούν στους πολίτες τους τη δημόσια χρήση προστατευτικής μάσκας με στόχο να ανασχεθεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, οι κατασκευαστές προστατευτικού υλικού έχουν στρέψει την προσοχή τους στη δημιουργία πιο βολικού εξοπλισμού χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια του προϊόντος.

Ανάμεσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες μάσκας είναι οι δυσκολίες στην αναπνοή και το θάμπωμα των γυαλιών τους την ώρα που ο ζεστός αέρας από την αναπνοή εξέρχεται από το πάνω μέρος της μάσκας προς τα μάτια.

«Η αναπνοή αποτελεί το μεγαλύτερο μέλημα όταν φοράει κανείς μάσκα και οι μάσκες μιας χρήσης συνεπάγονται ένα τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος», δήλωσε στο Reuters ο Τσόι Γιον-χι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην σχετική ομάδα παραγωγής της LG Electronics.

Η μάσκα αυτή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συνοδεύεται από μια θήκη, η οποία φορτίζει την μπαταρία της και την απολυμαίνει με υπεριώδη ακτινοβολία.

Η συσκευή αυτή θα είναι διαθέσιμη το τέταρτο τρίμηνο σε επιλεγμένες αγορές. Η LG δεν έχει ορίσει ακόμη τιμή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μπαταρία της μάσκας αυτής διαρκεί για περίπου οκτώ ώρες με τη ρύθμιση χαμηλής ισχύος που φέρει και δύο ώρες με τη ρύθμιση υψηλής ισχύος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Κρινιας

  Τα καρύδια δεν σπάνε με σφυρί.... Σπάζουν με μ_ _ _ κ _ _ς...
  Στην αγορά υπάρχουν και φακοί επαφής για να μην θολώνουν........
  .... Που να μεταναστεύσω, τη άλλο θα ακούσω, έλεος,..... Μήπως υπάρχει και μάσκα με τροφή,,,, να μας την γεμίσουν κουτόχορτο.......
  Έλεος άνθρωποι είμαστε.... ΟΧΙ ΡΟΜΠΟΤ..

  1. avatar Giorgis

   Οι φακοί επαφής έχουν πολλούς περιορισμούς και υπάρχουν λόγοι που κάποιος δεν μπορεί να τους χρησιμοποιήσει.

 2. avatar Andreas-20

  Εγώ έχω μάσκα [...]γαργαλάει. Και δεν είναι τα γυαλιά 😉

 3. avatar omg&wtf

  Αν βάλεις σωστά τη μάσκα δε θολώνουν τα γυαλιά

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει