Ένα τρόπο για να φορτίζει ασύρματα το χειριστήριο του PS5 φαίνεται πως βρήκε η Sony.

Στην προσπάθεια αυτή βοήθησε ο χρήστης Saqib Mansoor από το site SegmentNext μέσα από την πατέντα που ονομάζεται «Αντάπτορας ασύρματης φόρτισης με πλήκτρα παιχνιδιού για gaming χειριστήριο».

Η φωτογραφία της πατέντας δείχνει ένα χειριστήριο με το λογότυπο της Sony, το οποίο έχει τον αντάπτορα συνδεδεμένο, ο οποίος σε συνδυασμό με μία βάση φόρτισης, θα επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση της μπαταρίας.

Η φωτογραφία του χειριστηρίου μοιάζει αρκετά με το DualShock οπότε είναι αρκετά πιθανό, αυτή η λειτουργία να προορίζεται απευθείας για την κονσόλα νέας γενιάς. Η ασύρματη φόρτιση είναι αρκετά διαδεδομένη στα smartphones, αφού ο χρήστης μπορεί να φορτίσει τη συσκευή του χωρίς να ψάχνει ή να συνδέει καλώδια. Αν η Sony σχεδιάζει μία τέτοια λειτουργία, θα διευκολύνει ιδιαίτερα τους gamers, αφού το μόνο που θα χρειάζεται να κάνεις είναι να ακουμπάς το χειριστήριο στην ειδική βάση φόρτισης.

Βέβαια, το ότι η νέα πατέντα είδε το φως της δημοσιότητας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τη δούμε στο PS5. Αρκετές φορές οι εταιρίες καταθέτουν ευρεσιτεχνίες για κάθε είδους τεχνολογία που θεωρούν ενδιαφέρουσα ή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ασύρματη φόρτιση στο χειριστήριο του PS5 θα μπορούσε να δώσει προβάδισμα απέναντι στο χειριστήριο του Xbox Series X.

Επίσης, το γεγονός ότι μιλάμε για αντάπτορα, σημαίνει πως πρόκειται για αξεσουάρ το οποίο ενδεχομένως ο χρήστης να αγοράζει επιπλέον και να μην συμπεριλαμβάνεται στο κουτί της αρχικής συσκευασίας. Με άλλα λόγια, θα είναι μία ευχάριστη νότα για αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά χωρίς να έχει επιπτώσεις στην τελική τιμή του προϊόντος για τους gamers που προτιμούν το καλώδιο.

Η Sony τον τελευταίο καιρό έχει μπει στη μόδα των add-ons στα χειριστήρια με το τελευταίο εξ’ αυτών να είναι το Back Button Attachment, το οποίο προσθέτει επιπλέον πλήκτρα στο πίσω μέρος. Συνδυάζοντας αυτά τα δύο γεγονότα, ενδεχομένως ο αντάπτορας της πατέντας να έχει και αυτός επιπλέον πλήκτρα και ουσιαστικά να αποτελεί το Back Button αξεσουάρ του χειριστηρίου του PS5.