Ο έλεγχος και η επαφή με τις φορητές συσκευές γίνεται κυρίως μέσω των οθονών αφής, με τον χρήστη να ακουμπά τα δάχτυλά του στην οθόνη. Ωστόσο, μέσα στην επόμενη χρονιά, δεν αποκλείεται ο έλεγχος συσκευών Android να γίνεται μέσω κινήσεων που πραγματοποιεί ο χρήστης χωρίς όμως να απαιτείται η επαφή με την οθόνη. Με άλλα λόγια, κουνώντας τα χέρια του από απόσταση θα μπορεί να περιηγείται στη συσκευή!

Τη νέα αυτή δυνατότητα θα φέρει μια τεχνολογία που ανέπτυξε η νορβηγική εταιρεία Elliptic Labs και είναι πιθανό να περάσει στην παραγωγή μέσα στην επόμενη χρονιά.

Η μέθοδος της Elliptic Labs βασίζεται σε τεχνολογία υπερήχων. Ένα τσιπάκι αντιλαμβάνεται τα ηχητικά κύματα ώστε να τα «μεταφράσει» σε κινήσεις.

Αν και παρόμοιες τεχνολογίες έχουν αναπτυχθεί και από άλλες εταιρείες, το σύστημα της Elliptic Labs διαθέτει ένα ευρύ πεδίο λειτουργίας, που φτάνει σε απόσταση μέχρι και ενός μέτρου από τη συσκευή! Επιπλέον, καθώς βασίζεται στον ήχο και όχι στην οπτική αναγνώριση, μπορεί να αναγνωρίσει χειρονομίες από ένα πεδίο 180 μοιρών.

Επίδειξη της νέας τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε στην τεχνολογική έκθεση Ceatec της Ιαπωνίας. Επιπλέον, η Elliptic Labs ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας και χρηματοδότησης με ασιατικές εταιρείες κατασκευής «έξυπνων» συσκευών και εντός του 2014 αναμένεται η τεχνολογία να βγει στην αγορά.

Δείτε βίντεο με τη νέα λειτουργία εν δράσει…