Με την ώρα της παρουσίασης των νέων iPhones να ζυγώνει, ας δούμε τι μπορούμε να αναμένουμε από τις νέες συσκευές της Apple, με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα…

«Βασιλιάς» της παρουσίασης θα είναι το νέο iPhone 5S, το οποίο θα αντικαθιστά το iPhone 5, φέρνοντας μια σειρά νέων χαρακτηριστικών στο κορυφαίο smartphone της εταιρείας.

Αρχικά λοιπόν, πιθανολογείται η παρουσία αισθητήρα αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη, που θα βρίσκεται στο home button. Μάλιστα, πρόσφατη «διαρροή» έδειξε ένα χαρακτηριστικό ασημένιο δακτύλιο γύρω από το κουμπί, που πιθανότατα έχει να κάνει με τον αισθητήρα. Όπως είναι προφανές, θα χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση του χρήστη, αποτρέποντας τη μη εγκεκριμένη πρόσβαση στη συσκευή.

Οι αναβαθμίσεις στις επιδόσεις της κάμερας δεν αναμένονται εντυπωσιακές, με βασική διαφοροποίηση να είναι η παρουσία ενός διπλού LED φλας, με διαφορετικές χρωματικές τονικότητες και στόχο τη βελτίωση της χρωματικής ισορροπίας των φωτογραφιών. Φήμες, έχουν υπάρξει και για αύξηση των megapixel σε 12 ή 13 καθώς και για μεγαλύτερο διάφραγμα που θα φτάνει το F/2.0.

Οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις εικάζεται πως θα αφορούν τον εσωτερικό «κόσμο» της συσκευής, καθώς πιθανότατα να δούμε έναν αναβαθμισμένο επεξεργαστή, με τις φήμες να θέλουν τον Α7 31% ταχύτερο από το διπύρηνο Α6 1,3GHz που χρησιμοποιεί η τρέχουσα γενιά. Επιπλέον, θα αυξηθεί η αυτονομία της συσκευής ενώ θα διαθέτει περισσότερο χώρο αποθήκευσης με τη βασική έκδοση να ξεκινά από τα 32GB.

Τέλος, ιδιαίτερος θόρυβος έχει γίνει για την εμφάνιση νέας απόχρωσης της συσκευής, πέραν των «παραδοσιακών» άσπρου και μαύρου. Η νέα θήκη θα είναι σε χρυσαφί (ή καλύτερα σαμπανιζέ) αποχρώσεις με λευκές λεπτομέρειες.

Το iPhone 5S μπορεί να είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας, αλλά δεν αποκλείεται τα φώτα να κλέψει το iPhone 5C, το έτερο μοντέλο iPhone που αναμένεται να παρουσιάσει η Apple. Και αυτό γιατί, θα πρόκειται για το πρώτο «φτηνό» smartphone που θα λανσάρει η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια και άρα είναι εξαιρετικά πιθανό να σημειώσει διόλου ευκαταφρόνητες πωλήσεις.

Αν και το όνομα δεν έχει επιβεβαιωθεί, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι «φτηνό» iPhone θα φέρει την ονομασία 5C. Στην πραγματικότητα θα έχουμε να κάνουμε με ένα iPhone 5 σε διαφορετικό «σώμα»: Η γνωστή αλουμινένια θήκη, θα δώσει τη θέση της σε πλαστικό κάλυμμα, το οποίο μάλιστα θα έρχεται σε 6 διαφορετικούς χρωματισμούς (κάτι ανάλογο με αυτό που έχουμε δει στη σειρά των iPod touch).

Αν και τεχνολογίες, όπως ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι μάλλον απίθανο να φιλοξενούνται και στο 5C, εντούτοις δεν αποκλείεται να ενσωματώνει χαρακτηριστικά της τελευταίας γενιάς. Πιστεύεται ότι θα διαθέτει τεχνολογία LTE καθώς και οθόνη 4 ιντσών. Βέβαια, δεν πρέπει να περιμένουμε κάποιο νέο επεξεργαστή. Η τιμή του στην αμερικανική αγορά αναμένεται κάπου μεταξύ 400 και 500 δολαρίων.