Πολλά τα ανοικτά μέτωπα της Nintendo. Καταρχάς, η online διάθεση παιχνιδιών, αποτελεί το πρώτο βήμα της εταιρείας στον νέο gaming κόσμο, όπως αυτός διαμορφώνεται, σύμφωνα με λεγόμενα του προέδρου της, Satoru Iwata.

Η Nintendo επεξεργάζεται τις επιλογές της αυτό το χρονικό διάστημα, και στο τραπέζι έχουν τεθεί ζητήματα όπως τα free-to-play games, παιχνίδια με συνδρομή (π.χ. μηνιαίως), ακόμα και οι περίφημες μικροσυναλλαγές.

Ο Iwata συμπληρώνει ότι όλα αυτά τα μοντέλα είναι απείρως πιο ευέλικτα και μπορούν να υποστηριχθούν από τα Wii U και 3DS. Δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν παραδοσιακές μεθόδους, απλά θα προστεθούν στο οπλοστάσιο της εταιρείας και θα έχουν ένα άρωμα πρωτοτυπίας, αναλόγως με το ποιες ιδέες θα προκριθούν τελικά.

Επίσης, ο πρόεδρος της Nintendo, εξήγησε και τους λόγους καθυστέρησης κυκλοφορίας first-party τίτλων στο Wii U. Όπως παραδέχτηκε, η εταιρεία δεν μέτρησε σωστά τα πράγματα, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη ορισμένων παιχνιδιών να γίνεται με περιορισμένα μέσα ή ανθρώπινο δυναμικό. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ανέφερε το Pikmin 3.

Υποστήριξε δε, ότι με τόσα projects να τρέχουν παράλληλα, ήταν επόμενο αρκετοί άνθρωποι να εμπλέκονται σε περισσότερα του ενός, και να προκύψουν αναπόφευκτες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη. Είναι προφανές λοιπόν, ότι υπήρξε κακός υπολογισμός, με την Nintendo να αποφασίζει υπέρ της ποιότητας, έναντι της ποσότητας, ώστε τα videogames που φθάνουν στον καταναλωτή να είναι τα καλύτερα δυνατά, έστω και αργοπορημένα.

Ακόμα, υπάρχουν πληροφορίες ότι η ομάδα που χάκαρε το Wii, τα κατάφερε και με το Wii U, με την Nintendo να απαντά ότι είναι ενήμερη για τις προσπάθειες αυτού του γκρουπ, αλλά προς το παρόν είναι σε θέση να γνωρίζει ότι δεν στέφθηκαν από επιτυχία.

Πηγή: thegang.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.