Σύμφωνα με έκθεση της έγκυρης εταιρείας software και υπολογιστικών συστημάτων Soluto, το Windows laptop με τις καλύτερες επιδόσεις είναι κάποιο που δεν φτιάχτηκε για να τρέχει σε Windows περιβάλλον: Το MacBook Pro!

Για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι άνθρωποι της Soluto όχι μόνο «φόρεσαν» Windows σε όλα τα laptops της σειράς Mac, αλλά και δοκίμασαν χιλιάδες φορητούς υπολογιστές. Επίσης, αντιμετώπισαν 224.144 κρασαρίσματα και 84.251 μπλε οθόνες.

Νικητής μέσα από τα δυσώπητα τεστ αναδείχτηκε το 13” MacBook Pro που κυκλοφόρησε στα μέσα του 2012, το οποίο παρουσίασε τα λιγότερα κρασαρίσματα ανά εβδομάδα και βαθμολογήθηκε με 1,05 (όσο μικρότερος ο βαθμός, τόσο καλύτερα).

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το 15ιντσο Acer Aspire E1-571 με σκορ 1,12 και στην τρίτη το Dell XPS 13 με 1,28 βαθμούς.

Στην έκθεσή της, πάντως, η Soluto ξεκαθαρίζει ότι το MacBook είχε το πλεονέκτημα της «καθαρής» εγκατάστασης των Windows, τη στιγμή που τα υπόλοιπα laptops έρχονται στο εμπόριο με ένα σωρό προεγκατεστημένα προγράμματα (γνωστά και ως «crapware»).

Στο top 10 της λίστας βρίσκεται ένα ακόμη προϊόν της Apple, το 15” Retina MacBook Pro, το οποίο βρίσκεται στην έκτη θέση με 2,51 βαθμούς. Στη δέκατη θέση βλέπουμε το Lenovo Thinkpad X1 Carbon με σκορ 3,20.

Πηγή: thegang.gr