Το cloud την τελευταία τριετία, έχει δώσει τη λύση στις αυξανόμενες με εκθετικό ρυθμό ανάγκες αποθήκευσης και υπολογιστικής ισχύος της παγκόσμιας κοινότητας.

33.157 Data Centers ανά τον κόσμο είναι οι κεντρικοί κόμβοι μέσα από τους οποίους περνούν κάθε μήνα περίπου 888 petabytes δεδομένων, που παράγονται από χρήστες και υπολογιστικές μονάδες.

Αν και η πρωταρχική ανάγκη που κλήθηκε να καλύψει αφορούσε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, πλέον η πρόσβαση στο υπολογιστικό νέφος είναι δεδομένη πρακτική για το 75% των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως μεγέθους, ενώ πάνω από το 80% των κατόχων υπολογιστών χρησιμοποιεί κάποια υπηρεσία cloud.

Γιατί cloud ;

Οι λόγοι είναι αρκετοί και πλέον δεν αμφισβητούνται: Ασφάλεια Δεδομένων, Κεντρική Διαχείριση, Πρόσβαση στην πληροφορία από παντού, μη εξάρτηση από φυσικές υποδομές. Φυσικό αποτέλεσμα: η ευελιξία της επιχείρησης και η μείωση κόστους λειτουργίας.

Γιατί το cloud είναι Green:

Από τη στιγμή που μιλάμε για μείωση κόστους, ουσιαστικά μιλάμε για μείωση ενεργειακών αναγκών, αφού το άθροισμα των διεσπαρμένων υποδομών, είναι σαφώς πιο ενεργοβόρο από τις κεντρικές και προσεκτικά σχεδιασμένες υποδομές οργανωμένων data centers.

Μάθετε πώς η δική σας επιχείρηση μπορεί να ανέβει στο cloud, απογειώνοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητές της, μέσα από ευέλικτες λύσεις, που παρέχουν καταξιωμένοι πάροχοι.

Κεντρικοί άξονες, οι one stop shop λύσεις. Ο συνδυασμός Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου και cloud, και φυσικά η ισορροπία μεταξύ Κόστους – Απόδοσης, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή στο 5ο συνέδριο Infocom Green ICT, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του.