Το Facebook έχει σχέδια να φέρει τα Hashtags στην υπηρεσία τους, προσφέροντας στους χρήστες του τη δυνατότητα για συζητήσεις γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως ακριβώς συμβαίνει με το Twitter. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε δημοσίευμά της η γνωστή ιστοσελίδα του Wall Street Journal.

Πηγές, που ασχολούνται με το θέμα, υποστήριξαν στο WSJ πως ενώ το Facebook εργάζεται πάνω στη συγκεκριμένη λειτουργία, δεν είναι απαραίτητο να την κυκλοφορήσει σύντομα.

Τα Hashtags, φαίνονται αυτή τη στιγμή ως η φυσική εξέλιξη του πρόσφατου Graph Search που παρουσίασε η εταιρία. Μέχρι στιγμής η αναζητήσεις περιορίζονται σε πληροφορίες που εισάγει ο χρήστης και αφορούν τους φίλους, την τοποθεσία και τις προτιμήσεις τους.

Με την προσθήκη υποστήριξης των Hashtags θα καταστεί δυνατή η επέκταση της εν λόγω λειτουργίας αναζήτησης, επιτρέποντας στους χρήστες να πάρουν μέρος σε δημόσιες συζητήσεις που βασίζονται σε δημόσια θέματα, όπως για παράδειγμα η οικονομική κρίση ή το Harlem Shake.

Μέχρι στιγμής, το Facebook απέφυγε να σχολιάσει τις συγκεκριμένες φήμες, με έναν εκπρόσωπό της εταιρίας απλά να δηλώνει πως «εμείς δε σχολιάζουμε φήμες ή εικασίες».