Το Spotify αναβάθμισε την εφαρμογή του για το iPhone, παρουσιάζοντας νέο περιβάλλον εργασίας που το τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο με την έκδοση της εφαρμογής για το Android.

Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας, όμως η πιο σημαντική είναι η προσθήκη ενός μενού που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφερθούν από το ένα τμήμα της εφαρμογής στο άλλο. Η νέα έκδοση της εφαρμογής είναι σχεδόν ίδια με την εφαρμογή του Facebook για το iOS.

Το πιο χρήσιμο στοιχείο όμως, είναι η προσθήκη της μπάρας «Now Playing», που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες, όπου και αν βρίσκονται να μπορούν να δουν το όνομα του τραγουδιού που ακούνε καθώς και του καλλιτέχνη, στο κάτω μέρος της οθόνης.

Μάλιστα η νέα μπάρα έχει και λειτουργίες χειρισμού, αν σύρετε το δάκτυλό σας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά θα μεταβείτε στο προηγούμενο ή στο επόμενο τραγούδι της λίστας τραγουδιών σας.

Η τελευταία προσθήκη έχει να κάνει με ένα μενού, στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση πατώντας ένα κουμπί στα δεξιά κάθε κομματιού. Το μενού σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα κομμάτι σε μια λίστα αναπαραγωγής, να το μοιραστείτε ή να προσθέσετε στο τέλος της λίστας που ακούτε εκείνη τη στιγμή.