Η μη κερδοσκοπική ιστοσελίδα Code.org, προσπαθεί να μυήσει τους νέους να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό και για να πετύχει κάτι τέτοιο, κατάφερε να συγκεντρώσει σε ένα βίντεο τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.

Στο βίντεο λοιπόν που ακολουθεί, παίρνουν μέρος ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Microsoft, Bill Gates, ο ιδρυτής και CEO του Dropbox Drew Houston, o δημιουργός του Twitter και CEO του Square, Jack Dorsey, ο CEO του Zappos.com, Tony Hsieh αλλά και ο μπασκετμπολίστας των Miami Heat, Chris Boss που έχει σπουδάσει προγραμματισμό.

Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να διαδοθεί στο ευρύ κοινό και να εμπνεύσει τους νέους να ασχοληθούν με το αντικείμενο.

Μάλιστα ο επενδυτής του Code.org, Hadi Partovi δηλώνει πως «οι συμμετοχές σε μαθήματα προγραμματισμού είναι πολύ χαμηλά, όμως το χειρότερο ότι τα σχολεία δεν προσφέρουν αντίστοιχα μαθήματα, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κλάδος είναι πιο ταχέως αναπτυσσόμενος στις νέες θέσεις εργασίας».

Τέλος ο Partovi τονίζει και το γεγονός ότι οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας σε δέκα χρόνια θα είναι πολύ περισσότερες από τους φοιτητές σε σχολές πληροφορικής και επιθυμεί με το συγκεκριμένο βίντεο να παρακινήσει τους καθηγητές και τους φοιτητές να υπογράψουν, μέσω της ιστοσελίδας, την εισαγωγή περισσότερων μαθημάτων πληροφορικής στα σχολεία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.