Πρόκειται για έναν από τους πιο καταξιωμένους ανθρώπους στον χώρο της τεχνολογίας, και τον ηγέτη στην πορεία της Microsoft προς την κορυφή, ειδικά το διάστημα της περασμένης δεκαετίας. Ο Bill Gates παρά την «απόσυρσή» του από τα δρώμενα, δεν απέχει από την τεχνολογική επικαιρότητα και φυσικά, κάθε τοποθέτησή του έχει πολύ ενδιαφέρον.
Πρόσφατα λοιπόν έδωσε μία συνέντευξη AMA (Ask Me Anything), μέσω Reddit όπου αναφέρθηκε σε όλα, από τα νέα Windows 8, τον Steve Jobs, μέχρι και το τι δώρα συνήθως δέχεται ένας άνθρωπος που έχει τα πάντα.

Στην ερώτηση γα το ποιο λειτουργικό προτιμάει μεταξύ των Windows 7 και 8, απάντησε κοφτά «Higher is better», δείχνοντας την υποστήριξή του στο νέο λειτουργικό της εταιρίας. Στην συνέχεια ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον Steve Jobs, για τις οποίες δήλωσε πως «πάντα σεβόταν ο ένας τον άλλον. Υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός. Το μεγαλύτερο κοινό μας πρότζεκτ ήταν η δημιουργία του Mac, στην οποία μάλιστα δούλευαν περισσότεροι άνθρωποι της Microsoft παρά της Apple. Δε θα ξεχάσω ποτέ ένα απόγευμα που περάσαμε μαζί, λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή».

Το μεγαλύτερο πρότζεκτ, που απέτυχε να ολοκληρώσει, όπως ο ίδιος δήλωσε ήταν το WinFS (Windows Future Storage), ένα σύστημα αποθήκευσης δεδομένων, που θα έφερνε τα πλεονεκτήματα της Schema και άλλων σχετικών βάσεων δεδομένων στο σύστημα των Windows.

Στο ερώτημα τι δώρα δέχεται για τα γενέθλια του, δεδομένου ότι μπορεί να αγοράσει τα πάντα, απάντησε αστειευόμενος «Free software» (δωρεάν λογισμικό), ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως συνήθως είναι βιβλία.

Κλείνοντας, μας παρουσίασε τη δική του οπτική για το μέλλον των υπολογιστών και της τεχνολογίας λέγοντας πως «τα ρομπότ, οι νέοι τύποι οθονών, και η διαδραστικότητα σίγουρα θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε σήμερα τους υπολογιστές. Τη στιγμή που θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε, ακούμε, γράφουμε και διαβάζουμε, θα έχουμε τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουμε με τελείως διαφορετικούς τρόπους».