Είναι γεγονός πως η πλατφόρμα εφαρμογών της Microsoft δεν έχει καταφέρει ακόμα να φτάσει τα επίπεδα των ανταγωνιστών της, Apple και Android. Βέβαια 150.000 διαθέσιμες εφαρμογές, δεν είναι τόσο λίγες όσο θα περίμενε κανείς.

Σε μία κίνηση επέκτασης, της γκάμας της, η Microsoft αποφάσισε να διοργανώσει τον διαγωνισμό «Windows Phone Next App Star», ο οποίος ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας.

Ο στόχος της εταιρίας είναι να προσελκύσει περισσότερους προγραμματιστές να ασχοληθούν με τα Windows Phone, γεγονός που στη συνέχεια, ευελπιστεί να αυξήσει και το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Οι προγραμματιστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα των Windows Phone, με τον διαγωνισμό να διαρκεί έως της 5 Μαρτίου. Μετέπειτα, η εταιρία θα ανακοινώσει του 64 φιναλίστ, οι οποίοι στη συνέχεια θα κριθούν από το κοινό.

Η ανακοίνωση της Microsoft αναφέρει πως «θα υπάρχουν έπαθλα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ώστε να δώσουμε κίνητρο στον κόσμο να συμμετάσχει, όπως φυσικά και πολλοί τρόποι να διαφημίσει κανείς την εφαρμογή του.

Συνολικά θα υπάρχουν χιλιάδες δολάρια σε βραβεία, με του 64 καλύτερους να κερδίζουν από ένα Lumia 920 καθώς και δωρεάν συνδρομή για ένα έτος στην ομάδα προγραμματιστών της Microsoft. Τον τελικό νικητή, περιμένει μία μεγάλη γιορτή με πολύ θόρυβο και μία μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την εφαρμογή του».