Η γνωστή εταιρεία BitTorrent Inc κυκλοφόρησε πρόσφατα μια ανανεωμένη beta έκδοση του μTorrent στο Android Play Store.

Η νέα έκδοση κυκλοφορεί βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο (Beta version), αν και έχει εφοδιαστεί με πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητούν και να «κατεβάζουν» τα torrents που θέλουν κατευθείαν στην κινητή συσκευή τους, ενώ η νέα έκδοση τους επιτρέπει να επιλέξουν το download να γίνεται μόνο μέσω σύνδεσης Wi-Fi.

Η BitTorrent Inc. ανακοίνωσε πως οι μηχανικοί της δούλεψαν πολύ σκληρά για να δημιουργήσουν μια εφαρμογή uTorrent αντίστοιχη του ονόματος της εταιρίας είναι πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Το τμήμα ανάπτυξης της εταιρίας συνειδητοποίησε πως η νέα εφαρμογή θα πρέπει να είναι πολύ γρήγορη, χωρίς την ανάγκη μεγάλης υπολογιστικής ισχύος και να είναι καλύτερη από ό,τι υπάρχει αυτή στιγμή στην αγορά.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ενθουσιασμένη που πρόσθεσε το κοινό του Android στο εύρος κινητών συσκευών που εξυπηρετεί και πως οι χρήστες της ήδη έχουν αγγίξει τα 4 εκατομμύρια.

Αν και υπάρχουν πολλοί που περιμένουν την αντίστοιχη έκδοση του uTorrent για iOS συσκευές η εταιρία δηλώνει πως αυτή τη στιγμή έχει άλλες προτεραιότητες καθώς επικεντρώνεται στο να αναπτύξει τον αριθμό των χρηστών της στην αγορά του Android. Άλλωστε η BitTorrent Inc. συνεχίζει να εξελίσσει μία έκδοση της πλατφόρμας της για το Linux.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Play Store για κινητά τηλέφωνα αλλά και tablets.