Αρκετά καλά κινήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους για τη Microsoft, η οποία εμφάνισε άνοδο πάνω από 10% τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη της, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο (το τέταρτο) του 2017.

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα σχεδόν 32,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη σχεδόν 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους New York Times και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για μια ακόμη φορά τα οικονομικά αποτελέσματα υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αν και οι επενδυτές μάλλον δεν έδειξαν να εντυπωσιάζονται, καθώς οι μετοχές της Microsoft κινήθηκαν ελαφρώς καθοδικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση.

Η εταιρεία συνεχίζει να δίνει ολοένα μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα του cloud computing, η οποία πλέον θεωρείται το No 2 και ισχυρός ανταγωνιστής της κάποτε ακαταμάχητης σε αυτό το πεδίο, Amazon. Οι πωλήσεις του Azure, της βασικής υπηρεσίας της στο «νέφος», αυξήθηκαν κατά 76% σε σχέση με πριν ένα έτος. Τα συνολικά έσοδα από Azure και Office 365 έφθασαν τα 9 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 48%.

Οι πωλήσεις των προϊόντων της στο τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι οποίες περιλάμβαναν και την εορταστική περίοδο, ήσαν επίσης θετικές, καθώς σημειώθηκε αύξηση 39%, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017, στις πωλήσεις ταμπλετών και φορητών υπολογιστών Surface. Όμως οι πωλήσεις του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος Windows εμφάνισαν μείωση.

Η εταιρεία δείχνει πάντως να έχει αναγεννηθεί. Στο τελευταίο τρίμηνο πέρυσι κατά διαστήματα ξεπέρασε την Apple και την Amazon και έγινε αυτή η εταιρεία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο.