Πριν από λίγο καιρό η Apple και η HTC προχώρησαν σε μια δεκαετή συμφωνία για την αδειοδότηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τους ώστε να επιλύσουν όσα ζητήματα είχαν για τυχόν παραβιάσεις τους αλλά και να αποφύγουν παρόμοιες δικαστικές διαμάχες στο μέλλον.

Λίγο μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας τους όμως, κάποιες φήμες ανέφεραν πως ο διακανονισμός υποχρέωνε την HTC να πληρώνει στην Apple τουλάχιστον 6 έως 8 δολάρια για κάθε κινητό Android που πουλούσε, αρκετά μεγάλο ποσό για τέτοιου είδους συμφωνία.

Απαντώντας στις φήμες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Peter Chou, τις χαρακτήρισε «εξωφρενικές» και δήλωσε για μια ακόμα φορά πως στην εταιρεία του είναι ευχαριστημένοι με την συμφωνία.

«Νομίζω ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι αβάσιμες και πολύ, πολύ λανθασμένες. Είναι ένα εξωφρενικό νούμερο αλλά εγώ δεν πρόκειται να σχολιάσω οτιδήποτε σχετικά με ένα συγκεκριμένο νούμερο. Πιστεύω πως έχουμε έναν πάρα πολύ καλό διακανονισμό με αίσιο τέλος» δήλωσε ο Chou σε μια παρουσίαση στο Τόκιο

Η Apple είχε μηνύσει την Ταϊβανέζικη εταιρεία για πρώτη φορά το 2010, στην πρώτη της μεγάλη «μάχη» εναντίον ενός κατασκευαστή που χρησιμοποιούσε το λειτουργικό της Google. Από τότε η διαμάχη αυτή έχει εξελιχθεί σε έναν «πόλεμο» πατεντών στον οποίο εμπλέκονται και άλλοι κατασκευαστές, όπως η Samsung και η Motorola. Η πρόσφατη συμφωνία ίσως να σημαίνει πως η Apple σε βάθος χρόνου προτίθεται να συμβιβαστεί με τους ανταγωνιστές της και να τελειώσει αυτόν τον «πόλεμο».

Οι δυο εταιρείες δεν αποκάλυψαν τις ακριβείς λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά σύμφωνα με την HTC αυτή δεν αναμένεται να αλλάξει τις οικονομικές προβλέψεις της για το τέταρτο τρίμηνο του έτους.