Αρκετές φήμες, αν και όχι τόσο διαδεδομένες, κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό στο διαδίκτυο σχετικά με την είσοδο της Apple στον χώρο του hardware. Μέχρι τώρα δεν είχε ακουστεί κάτι συγκεκριμένο, πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg όμως αναφέρει πως η εταιρεία σκέφτεται να αναπτύξει ισχυρότερες εκδόσεις των επεξεργαστών της για iPhone και iPad, όπως τον A6 και τον Α6X, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει στο μέλλον και στους υπολογιστές της.

Συγκεκριμένα οι μηχανικοί της εταιρείας πιστεύουν πως οι επεξεργαστές των φορητών συσκευών της θα είναι στο μέλλον αρκετά ισχυροί για να τρέξουν στους υπολογιστές της, κάτι όμως που δεν θεωρούν πως θα συμβεί σύντομα, τουλάχιστον όχι μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η κίνηση της Apple να μεταβεί από επεξεργαστές Power PC σε Intel X86 το 2005 προκάλεσε έκπληξη, αφού η εταιρεία υποστήριζε για χρόνια ότι οι επεξεργαστές που χρησιμοποιούσε μέχρι τότε ήταν αρκετά ισχυρότεροι των Intel.

Τώρα πια, η εταιρεία αναγκαστικά χρησιμοποιεί αρκετά λεπτά και χαμηλής ισχύος chip, αφού επικεντρώνεται στην κατασκευή εξαιρετικά λεπτών και ελαφριών συσκευών, όπως τα πρόσφατα MacBook Air και MacBook Pro. Λόγω του μικρού μεγέθους των επεξεργαστών της Intel, αυτοί είναι πιο κατάλληλοι για την χρήση τους σε τέτοιες συσκευές.

Η αλλαγή κατασκευαστή ή έστω η διακοπή της συνεργασίας της με την Intel θα αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα για την εταιρεία. Η Intel εδώ και καιρό προσπαθεί να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά, με επεξεργαστές για smartphone και tablets, με την δική της σειρά επεξεργαστών χαμηλής ισχύος με το όνομα Atom.