Η Panasonic παρουσίασε στο κατάστημα aa-digitalphoto-Σταυρινάκης στο κέντρο της Αθήνας τα νέα της μοντέλα GF5 και GX1 της κορυφαίας σειράς G Micro System.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια εκδήλωση με πολύ μουσική, χορό και πλήθος κόσμου η Panasonic παρουσίασε την ολοκαίνουργια φωτογραφική GF5 που είναι μια μικρή mirrorless φωτογραφική μηχανή Micro FourThirds, η μικρότερη σε μέγεθος μέχρι σήμερα μηχανή του συστήματος G Micro System της Panasonic, με αισθητήρα Live MOS 12 Megapixels και εξελιγμένο σύστημα μείωσης θορύβου. Είναι πολύ συμπαγής και στυλάτη, με ελκυστικά καμπυλωτό σχήμα στην επάνω επιφάνειά της.

Είναι εξοπλισμένη με σύστημα AF υπερυψηλής ταχύτητας (LightSpeed AF) και επιλέξιμες λειτουργίες εστίασης, Δημιουργικό Έλεγχο χάρη σε 14 Δημιουργικά Φίλτρα και 23 διαφορετικά Έτοιμα Προγράμματα, που χαρίζουν την ευελιξία να φωτογραφίζει τα πάντα με τον καλύτερο τρόπο και μάλιστα χωρίς κόπο – απλά επιλέγοντας το κατάλληλο στυλ ή πρόγραμμα για κάθε περίσταση. Η GF5 γράφει βίντεο Full HD 1920×1080 (σε AVCHD αλλά και σε MP4) με συνεχόμενη αυτόματη εστίαση κατά την εγγραφή και διαθέτει οθόνη αφής 3” από όπου εκτελούνται και οι περισσότερες λειτουργίες και ρυθμίσεις απλά με ένα άγγιγμα.

Επίσης παρουσίασαν την νέα GX1, μια mirrorless φωτογραφική μηχανή Micro FourThirds, η πιο εξελιγμένη της σειράς G με σχεδίαση χωρίς σκόπευτρο, που απευθύνεται τόσο σε αρχάριους αλλά και ιδιαίτερα σε προχωρημένους ερασιτέχνες, καθώς συνδυάζει την απλότητα του εντελώς αυτόματου με την ευελιξία των χειροκίνητων ρυθμίσεων. Αποδίδει εικόνα υψηλής ποιότητας, διαθέτει αισθητήρα Live MOS 16 Μegapixels, εξελιγμένο σύστημα AF υπερυψηλής ταχύτητας και ακρίβειας (LightSpeed AF), οθόνη αφής 3” με τις περισσότερες λειτουργίες της μηχανής να εκτελούνται και με την αφή, πλήρως παραμετροποιήσιμη, με εύκολη χειροκίνητη λειτουργία και ποικιλία λειτουργιών υποβοήθησης λήψης, εγγραφή βίντεο Full HD 1920×1080 (με συνεχόμενη αυτόματη εστίαση) και, συνολικά, εξαιρετική απόδοση στην ταχύτητα και την επεξεργασία εικόνας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι γνωστοί χορευτές Θοδωρής Παναγάκος και Τσιάγο με τις παρτενέρ τους χάρισαν μοναδικές στιγμές Salsa, Cha-Cha και Zumba στους παρευρισκόμενους.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν μέρος σε κλήρωση και ο νικητής έφυγε με το δώρο του, μια φωτογραφική μηχανή G3 της μοναδικής σειράς G.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επαγγελματίες φωτογράφοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ αλλά και δεκάδες πελάτες της aa-digitalphoto-Σταυρινάκης.