Ένα από τα κυριότερα προβλήματα των κατόχων κινητών είναι η απουσία ευέλικτων λύσεων για την τοποθέτηση των συσκευών τους στο γραφείο ή το αυτοκίνητο.

Πέρα από το γεγονός πως σχεδόν κάθε επιφάνεια χρειάζεται ξεχωριστή, ειδική βάση (dock για το γραφείο, cradle για το αυτοκίνητο κ.λπ.) το πρόβλημα είναι πως αυτές συνήθως δεν προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις τοποθέτησης.

Δεν μπορείτε για παράδειγμα να τοποθετήσετε οριζόντια το iPhone σας σε μια βάση που έχει σχεδιαστεί για να τοποθετείται κάθετα.

Αυτό ακριβώς σκέφτηκε ο Jon Fawcett, ιδιοκτήτης της εταιρείας Fuse Chicken και κατασκεύασε το Bobine, ένα καλώδιο φόρτισης που μπορεί ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως βάση για οποιοδήποτε smartphone.

Το σκληρό υλικό που καλύπτει το καλώδιο είναι αρκετά σταθερό ώστε να κρατάει την συσκευή ακίνητη σε οποιαδήποτε θέση θέλετε εσείς, αλλά ταυτόχρονα αρκετά ευλύγιστο ώστε να μπορείτε να αλλάξετε θέση χωρίς ιδιαίτερη δύναμη.

Το κάτω μέρος του καλωδίου μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση ακόμα και όταν η συσκευή δεν φορτίζει, επιτρέποντας σας να το τοποθετήσετε όπου και όπως θέλετε, στο γραφείο για τηλεφωνικές κλήσεις ή για παρακολούθηση βίντεο, στο αυτοκίνητο ως GPS ακόμα και στην κουζίνα για την ανάγνωση συνταγών ενώ μαγειρεύετε.

Το Bobine είναι διαθέσιμο για συσκευές Android και iPhone και κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις με μήκος καλωδίου 30 και 60 εκατοστά και τιμή 28 και 30 δολάρια αντίστοιχα.